Ana Sayfa   |   Görüntülü Dersler  |  Sesli Dersler   |  Kur'an Araþtýrmalarý   |  Ýlmi YAZILAR   |  Aile Eðitim Yazýlarý   |  Çocuk Eðitimi Yazýlarý   |  Yazarlar  |  Ýletiþim

Kur`an-i Kerim ve Mealleri

Namaz Sureleri Tefsiri

Cuma (Tefsir) Dersleri

Hadis Dersleri

Cami Dersleri

Hz. Peygamberin Hayatý (s.a.v)

Ýnsaný Tanýmak (Radyo)

Tv Programlarý

Seminer ve Konferans

Kýsa Dersler

Özel Konular

Fýkhi Konular

Aile Eðitim Seminerleri

Foto Galeri

Üyelik Giriþi

Kull. Adı

:

Şifre

:
   

Ücretsiz Üyelik
Şifremi Unuttum

Güncel Videolar

Eðitimcilere ÖZEL
Gazze Duasý
Gençlerle Ýletiþim (Günýþýðý- Reþitpaþa​)
Uyumlu Evlilik Yöntemi (Bulgurlu)

Namaz Vakitleri

Sayaç

Sayac
Tekil (Bugün) 4321
Toplam 15272537
En Fazla 20355
Ortalama 2609
Üye Sayýsý 1175
Bugün Üye Olan 0
Online Ziyaretci
 
 

Hz. Peygamberin Teblið Yönteminde Yer Alan Hususlar

Hz. Peygamber’in tebliði, Allah'tan aldýðý vahye dayanýr; Dolayýsýyla Rabbani özelliðe sahiptir. Yüce Allah; O, kendi hevasýna dayanarak konuþmaz; O’nun konuþmasý, (kendisine) vahyedilenden baþkasý deðildir.
20/01/2010

Hz. Peygamber’in tebliði, Allah'tan aldýðý vahye dayanýr; Dolayýsýyla Rabbani özelliðe sahiptir. Yüce Allah; “O, kendi hevasýna dayanarak konuþmaz; O’nun konuþmasý, (kendisine) vahyedilenden baþkasý deðildir.”(1) O, tebliðini Allah'ýn emri olarak yapmýþ ve bunun için asla karþýlýk beklememiþtir. Kur'an-ý Kerim bu konuya tanýklýk yaparak þöyle buyurmaktadýr: “De ki: Ben buna karþý sizden bir ücret istemiyorum, ancak Rabbine doðru bir yol tutmak dileyen kimseler olmanýzý istiyorum.”(2)

Hakikaten Hz. Peygamber, bütün hayatýný karþýlýksýz olarak Allah'ýn dinini tebliðe adamýþtýr. Ancak O'nun tebliðinin iki önemli vasfý vardýr. Onlardan biri müjdelemek ve kolaylaþtýrmak, diðeri de insanlar arasýnda herhangi bir ayýrým yapmamaktýr. Amaç ve hedefine gelince, o da dünyayý ahiretin tarlasý yapýp insanlarý orada ebedî mutluluðu kazanmaya sevketmektir.

Hz. Peygamber, Ýslâm’ýn mesajýný teblið, davet, nasihat ve irþat yoluyla yaymýþtýr. Teblið, din mesajýný insanlara ilan edip bildirmek, davet de insanlarý dine çaðýrmak ve dinin bahþettiði iman ve hidayet nimetinden onlarý yararlandýrmak demektir. Nasihat ise Allah için öðüt vermek anlamýna gelir. Kur’an-ý Kerim, peygamberlerin ve Lokman (a.s.) gibi müstesna kimselerin kendi yakýnlarýna ve ümmetlerine yaptýðý nasihat örnekleri ile doludur. Ýrþat kavramýna gelince, o da insanlarý gaflet uykusundan uyandýrýp hak ve doðru olan yola, Allah'ýn gösterdiði “Sýrat-ý Müstakim”e iletmek ve bu konuda insanlara rehberlik etmektir.(3) Bu görevi yapan kimselere mürþit denir. Kur'an-ý Kerim onlar için; “Ýnsanlarý Allah'a çaðýran, iyi iþ yapan ve “ben Müslümaným” diyenden daha güzel sözlü kim olabilir?”(4) buyurmuþ ve güzel sözlü olduklarýný belirterek onlarý övmüþtür. Hz. Peygamber'in irþat görevi yapanlar hakkýnda söylediði ise þöyledir: “Her kim bir hayra vesile olursa, ona da o hayrý iþleyenin sevabý kadar sevap vardýr.”(5)

Acaba Hz. Peygamber, genelde teblið, davet, nasihat ve irþat yollarýný kullanarak yaptýðý Risalet görevine nereden baþlamýþ ve nasýl bir metot izlemiþtir? Bu soruyu aþaðýda maddeler halinde sunduðumuz kýsa açýklamalarla anlatmaya çalýþacaðýz:

1. Hz. Peygamber, tebliðe önce kendi yakýnýndan baþlamýþtýr. Nitekim ilk Müslüman olanlar, eþi Hz. Hatice ve sürekli yanýnda bulunan amcasý oðlu Hz. Ali’dir. Ardýndan Hz. Ebubekir gibi yakýn dost ve arkadaþlarý ile kendi kabilesinden olan  akrabalarýna, daha sonra da çevre kabile ve þehir merkezlerine açýlmýþtýr. Bu cümleden olarak o, önce Taif'e gitti. Akabe biatlarý yoluyla da Medine'ye yöneldi. Eðer bir isim vermek gerekirse buna, merkezden muhite doðru açýlma uygulamasý diyebiliriz.

2. Allah’ýn Resulü daima müjdeleyici ve kolaylaþtýrýcý olmuþtur. O, þöyle diyordu: “Ben rahmet peygamberiyim; zorlaþtýrmak için deðil, kolaylaþtýrmak için geldim.”(6) Onun için sizler de “kolaylaþtýrýnýz, zorlaþtýrmayýnýz; müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz.”(7)

3. Konuþurken hikmetli, güzel, kýsa ve özlü sözler kullanmýþtýr. Mesela günahýn ne olduðunu soran birine; ''günah, kalbine sýkýntý veren þeydir.”(8) buyurmuþtur.

4. Ýnsanlara güler yüz ve yumuþak söz (kavli leyyin) ile yaklaþmýþtýr. O’na göre insanlara güler yüz göstermek, iyiliktir(9) ve her iyilik de -isterse küçük olsun- sadaka sayýlýr.(10)

5. Ýnsanlarla þakalaþmýþ ve bazan onlarýn hata ve yanlýþlarýný o suretle düzeltme cihetine gitmiþtir. Mesela bir defasýnda köyde yaþayan bir Müslüman, yetiþtirdiði sebzelerden bir miktarýný hediye olarak peygamberimize getirir. Resulüllah (s.a.s.) onlarý alýr ve fakat adamýn pecmürdeliði ve kirli hali hoþuna gitmez. Adam geri kalan sebzeleri satmak için pazar yerine doðru giderken Resûlüllah gelip adamý arkadan kucaklar ve “Ey ahali! Bu adamý köle olarak satýyorum, alan var mý” diye seslenir. Adam iþi fark eder ve der ki: Tamam ya Resûlallah! Eðer beni þimdi satarsan zarar edersin, çünkü bu halimle çok ucuza giderim.

6. Allah'ýn Resulü, anlattýklarýný hep örneklerdi. Mesela o diyordu ki: “Yolculuk esnasýnda sabah ve akþam serinliðinden yararlandýðýnýz gibi kolaylýktan yararlanýnýz.”(11)

“Mü’minler birbirini sevmede, birbirine acýmada bir vücut gibidirler...”(12)

“Mü 'min mü 'mine karþý, binayý vücuda getiren yapýþýk tuðlalar gibidir.”(13)

7. Önemli bir þey söyleyeceði vakit önce muhataplarýn dikkatini çeker ve öyle konuþurdu. Mesela “Size en büyük günahýn ne olduðunu söyleyeyim mi?” der ve arkasýndan da, “Ýyi bilin ki en büyük günah, yalancý þahitliktir''(14) buyururdu.

8. Tebliðde hep sevgi, þefkat ve merhamet gibi insanî meziyet, his ve duygularý kullanmýþtýr. Çünkü o, rahmet peygamberiydi. Allah O'nu þiddet uygulayan biri olarak deðil(l5) aksine alemlere rahmet(16), dolayýsýyla müjdeleyen ve inzar edip(l7) insanlarý kötülüklerden koruyan biri olsun diye göndermiþti.

9. Daima iyiyi ve güzeli tavsiye etmiþ, kötü ve çirkin olaný ise, zararlarýný belirterek yasaklamýþtýr. Bir çocuðu ham hurma yemeden(18), bir baþka çocuðu sol elini kullanmadan ve baþkasýnýn önünden alýp yemeden men ederken(l9) bile bunu yapmýþ ve bu suretle irþatta eðiticilik ve öðreticilik vasýf ve yeteneðinin de kullanýlmasý gerektiðinin en güzel örneðini vermiþtir. O, kendisinin gönderiliþ sebebini anlatýrken “Allah beni þiddet uygulayan biri olarak göndermedi; eðiten ve kolaylaþtýran biri olarak gönderdi”(20) buyurmuþtur.

10. Kötüyü yasaklarken genel konuþur ve þahýslarý asla hedef almazdý. Mesela biri hoþuna gitmeyen bir þey yapsa, “sen niye böyle yaptýn” demez, sanki yapan þahsý tanýmýyormuþ gibi davranarak sadece “neden bazýlarý böyle yapýyor'' demekle yetinirdi.(21)

11. Ýnsanlarý zorlayýp sýk-boðaz etmez ve tebliðin sonucunu hemen almaya çalýþmazdý. O, sadece teblið eder, gerisini ise þahsýn anlayýþý ile Allah Teâla’nýn inayetine býrakýrdý. Resûlüllah (s.a.s.) böyle davranmaktan asla býkmamýþ ve usanmamýþtýr. Sabýr ve sebat ise O'nun mesleði idi. Zaten Rabbý da kendisine bu þekilde davranmasýný ve; “Doðrusu size Rabbinizden açýk belgeler gelmiþtir; kim görürse kendi lehine ve kim körlük ederse kendi aleyhinedir. Ben sizin bekçiniz deðilim”(22) demesini tembih etmiþtir.

12- Tebliðde muhataplarýnýn seviyelerine dikkat etmiþ ve ümmetine de “Ýnsanlarla akýllarý oranýnda konuþunuz'' buyurmuþtur.

13. Çoðu zaman tebliðini yumuþak ve tatlý dille, hatta kendinden bahseder gibi sohbet havasý içinde yapmýþtýr. Yumuþaklýk O’nun aslî ve zatî vasfýdýr. Ancak Allah'ýn yasaklarýna uymama gibi hatalý bir durumla karþýlaþýnca, arýzî olarak hiddetlenir ve hemen o hatanýn giderilmesini isterdi. “Bizi aldatan, bizden deðildir.”(23), “Komþusu aç iken, tok yatan bizden deðildir.”(24) gibi tehdit ifadeleri, bu kabil yanlýþlar dolayýsýyla ortaya çýkan arýzî vasfýnýn eseri olan sözlerdir.

14. Resûlüllah (s.a.s.), yaptýðý þeylerle daima insanlara örnek olmuþtur. O, yapmadýðýný asla söylemez, söylediðini ise mutlaka yapardý. Zaten teblið ve irþat faaliyetinde en önemli husus da bu olsa gerektir. Aksi takdirde muhatabýn; “niçin yapmadýðýný söylüyorsun?” itirazý ile karþýlaþýrýz; ki bu itiraz, Allah Teala'nýn da en büyük azarlarýndan biri olarak Kur’an-ý Kerim’de yer almýþ bulunmaktadýr.(25)

1- Necm, 3-4.
2- Furkan, 57.
3- Ýslâm'ýn anlatýlmasý ile alakalý bu kavramlarýn detaylý açýklamalarý için Bkz. Karaman, a.g.e., s, 55- 70.
4- Fussilet, 33.
5- Aclûnî, Keþfü'l-Hafâ, II/248, H. No: 2475
6- Abdurrahman Azzam (Trc. H. Karaman), Peygamberimizin Örnek Ahlâký, s, 95, Ýst. 1995.
7 - Buhari, Ýlim, 11, Edep, 80; Müslim, Cihad, 8.
8 - Ahmed Ýbn-i Hanbel, Müsned, IV /227.
9- Riyazü's-Salihin, I/289, H. No, 246.
10- Bkz. A. Davudoðlu, Büluðu'l-Meram-Selamet Yollarý, IV/357, H. No: 1490/1259.
11- Ebü'l Hasan el-Nedvî (Trc. 0. Keskioðlu), Es-Siretü'n Nebeviyye, s. 307, Ýstanbul, 1981.
12- Riyazü's-Salihin, 1/271, H. No: 221.
13- Riyazü's-Salihin, 1/271, H. No: 220.
14 - Bkz. Müslim, Ýman, 143.
15- Bkz. Ýbn-i Hanbel, Müsned, III/328.
16 - Bkz. Enbiya, 107.
17-  Furkan, 56.
18- Ýbn-i Mace, Ticaret 67; Ebu Davud, Cihad, 85.
19 - Bkz. Buhârî, Et'ýme, 2; Müslim, Eþribe, 107.
20 - Bkz. Ýbn-i Hanbel, Müsned, III/328.
21 - M. Ebu Zehra (Trc. M. Keskin), Son Peygamber Hz. Muhammed, 1/267, Ýst., tarihsiz.
22 - En'am, 104.
23 - Müslim, Ýman, 164.
24 - Buhâri, Edebü'l Müfred, 1/. 201, H. No: 112.
25 - Saf, 2.

 

Bu yazý 2351 defa okunmuþtur...

Yorum Ekle

Yazdýr

YORUM LÝSTESÝ

AYDEMÝR 03-04-2010, 17:27:14
ALLAH RAZI OLSUN

UFUK AÇAN YAZILARINIZIN DEVAMINI DÝLERÝM.
 

KATEGORÝDEKÝ DÝÐER HABERLER

n

12/02/2024 - 10:58 ÜMMET OLMAK

n

27/11/2023 - 09:29 ÝMAN VE SAMÝMÝYET

n

08/08/2022 - 10:21 ÝSLAM’IN ASLÝ KAYNAKLARINI DOÐRU ANLAMANIN YÖNTEMÝ ÜZERÝNE

n

04/10/2021 - 11:28 KÖTÜLÜKLERDEN ALIKOYAN NAMAZ HANGÝ NAMAZDIR?

n

24/05/2021 - 03:53 GERÇEK KIYMET ÖLÇÜSÜ:  SALÝH VE BAKÝ AMEL

n

05/04/2021 - 08:34 FELSEFENÝN ÇALDIÐI ÝNSANLAR

n

08/03/2021 - 11:02 TEVHÝDDEN HÝDAYETE  NEBEVÝ RÝSALET

n

12/01/2021 - 11:25 ÝÞTE TOPLUMUMUZUN HÂLÝ BU

n

06/10/2020 - 02:15 PEYGAMBER EFENDÝMÝZÝN HÝCRET YOLCULUÐU

n

06/10/2020 - 11:27 ÞEHÝTLER ÖLMEZ!

n

31/08/2020 - 04:09 SONUÇLARI ÝTÝBARIYLA ÝSTÝÐFAR VE TÖVBE / Dr. Abdülkadir ERKUT

n

06/07/2020 - 09:49 GENÇLÝK NEREYE GÝDÝYOR? / Abdülhamit Kahraman

n

25/06/2020 - 10:51 ÞÝMDÝ TAM ZAMANI / Abdülhamit Kahraman

n

18/05/2020 - 12:33 CÂMÝLER KAPATILDI  CUMALAR KALDIRILDI AMA.. / Abdülhamit Kahraman

n

23/04/2020 - 04:29 RAMAZANDA HAYATIN VE ÖLÜMÜN MUHASEBESÝNÝ YAPMAK / Dr. Muhlis AKAR 

n

23/04/2020 - 02:47 ÞEHR-Ý RAMAZAN VE SORUMLULUK BÝLÝNCÝ / Prof. Dr. Ramazan ALTINTAÞ

n

06/04/2020 - 10:26 HER HÂLÝMÝZE ÞÜKREDEBÝLMEK / Dr. Lamia LEVENT ABUL

n

30/03/2020 - 10:30 KULLUÐUN EN GÜZEL KIVAMI: ÝHSAN / Prof. Dr. Safi ARPAGUÞ

n

16/12/2019 - 10:13 HZ. PEYGAMBER (S.A.S.) DÖNEMÝNDE ÝLÝM / Prof. Dr. Þakir GÖZÜTOK

n

30/08/2019 - 10:56 HARAMDAN HELALE HÝCRET ETMEK

n

29/08/2019 - 02:59 ZÝKÝR: KALPLERÝ DÝRÝLTEN ÝKSÝR

n

17/12/2018 - 01:05 ALLAH’A YÖNELÝÞ BÝLÝNCÝNÝ TAZELEME: TÖVBE

n

17/12/2018 - 12:56 MANEVÝ ARINMA: TÖVBE

n

19/11/2018 - 10:47 Ýnancý kuþanan gençler

n

19/11/2018 - 10:42 Hz. Peygamberi Gençlere Anlatabilmek

n

17/10/2018 - 03:38 Mescitlerde Namaz Kýlmak ve Takva Sahibi Ýmam Olmak

n

30/03/2018 - 12:31 DEÝZMÝ VE ATEÝZMÝ BESLEYEN ÖNEMLÝ BÝR FAKTÖR ÝBADETSÝZLÝ

n

29/03/2018 - 12:11 MÜSLÜMANLARIN ÝLK KIBLESÝ MESCÝD-Ý AKSA VE MÜBAREK ÞEHÝR KUDÜS

n

04/01/2018 - 10:52 NEFÝS ÝLE MÜCADELE CÝHAD-I EKBER

n

03/01/2018 - 11:14 DÝNÎ TEBLÝÐDE DÝL VE ÜSLUP NASIL OLMALIDIR?

n

14/11/2017 - 11:22 HZ. PEYGAMBER’Ý GÜNÜMÜZ ÝNSANINA DOÐRU ANLATMAK

n

02/10/2017 - 04:02 ÝNSAN ONURU VE ALLAH’A KULLUK

n

02/10/2017 - 03:31 ASIL DÝN AÞIRI YORUM

n

02/10/2017 - 03:08 DÝN GÜVENLÝÐÝ BAÐLAMINDA DÝNÝN DOÐRU ANLAÞILMASI VE YORUMLANMASI

n

19/08/2017 - 09:04 Kurban ya da Baþýndan Serçe Geçen Bir Çocuktur  ÝSMAÝL

n

12/07/2017 - 10:42 ÝNSANLIÐA KARÞI EN BÜYÜK GÜNAH:  FÝTNE

n

13/06/2017 - 12:14 RAMAZAN MEKTEBÝ

n

13/06/2017 - 12:07 EMANET AHLAKI

n

13/06/2017 - 11:59 RAMAZAN MEDENÝYETÝ

n

19/04/2017 - 03:16 HZ. PEYGAMBER VE GÜVEN TOPLUMU: DARU'S-SELAM

n

28/03/2017 - 02:41 SANAL DÜNYA VE  DEÐÝÞEN MAHREMÝYET

n

17/02/2017 - 03:17 PARALEL DÝNLERÝ KÝMLER SEVER

n

17/02/2017 - 12:40 “HADÝS ÝLMÝ”NÝN ÝSLÂMÎ ÝLÝMLER ARASINDAKÝ YERÝ

n

13/02/2017 - 12:17 KALPLERÝNDE MARAZ BULUNANLAR: MÜNAFIKLAR

n

01/02/2017 - 11:12 TEFRÝKAYA DÜÞENLER GÝBÝ OLMAYIN

n

29/12/2016 - 10:25 BÝR GÜVEN ABÝDESÝ:  Muhammedü’l-Emin

n

19/12/2016 - 04:10 Fitne ve Fesadýn Baþka Bir Versiyonu: ÝFTÝRA VE SUÇLAMA

n

18/10/2016 - 11:53 Bir Mektep Olarak CAMÝ

n

26/09/2016 - 11:04 Peygambersiz Ýslam Söylemi

n

22/09/2016 - 12:08 VÝCDANIMIZIN "Selfie"SÝNÝ ÇEKEBÝLÝR MÝYÝZ ?

n

21/09/2016 - 02:57 Boþ Vakit mi Dediniz?

n

10/08/2016 - 01:00 RASULULLAH (S.A.S.) BÖYLE BUYURDU

n

10/08/2016 - 12:44 Narsisistik Kiþilik

n

14/06/2016 - 11:32 Ramazanda Gönülden Tevhidi Yaþamak

n

06/06/2016 - 02:55 Kur’an Ýkliminde Ýyiliklerle Dinamik Bir Hayat Ýnþasý

n

02/06/2016 - 04:44 Ramazan ve iYiLiK

n

02/05/2016 - 12:25 HZ. PEYGAMBER’ÝN MESAJINI DOÐRU ANLAMAK

n

08/04/2016 - 03:14 Yoðunlaþmýþ Ýbadet Mevsimi: “Üç Aylar”

n

24/03/2016 - 10:35 DUANIZ OLMASA

n

24/03/2016 - 10:31 SAHÂBE’NÝN PEYGAMBER SEVGÝSÝ

n

01/02/2016 - 11:48 ZÂLÝME HAKKI SÖYLEMEK

n

19/01/2016 - 04:35 ZOR ZAMANDA Müslüman Olmak

n

18/01/2016 - 02:04 Huzurda Huþu ile Durmak

n

18/01/2016 - 01:22 Alný Secdeye Varan Simalar

n

14/12/2015 - 11:41 HZ. ALÝ (Ö: 40/660)’NÝN KUR’AN-I KERÝM ANLAYIÞI

n

01/12/2015 - 02:21 SAHÂBE’NÝN PEYGAMBER SEVGÝSÝ

n

26/11/2015 - 02:10 Namaz: Divan-ý Ýlahîde Durup Tevhide Ermektir

n

19/11/2015 - 03:13 Kur’an ve Sünnet Perspektifinden Bilgi AHlAKI

n

19/11/2015 - 03:11 Ýlim, Marifet ve Hikmet Ýliþkisi

n

22/10/2015 - 12:39 Söz mü Sükût mu?

n

09/10/2015 - 02:23 Haccýn Evrensel Boyutu

n

07/09/2015 - 04:20   KURBAN

n

07/09/2015 - 04:14 Mescitler Arasýnda Mescid-i Aksa’ya Dair

n

06/07/2015 - 12:25 SADAKA-Ý FITIR

n

06/07/2015 - 12:23 TERAVÝH NAMAZI

n

23/06/2015 - 03:48 Þeytanýn Telkini VESVESE

n

19/06/2015 - 04:50 RAMAZAN

n

15/06/2015 - 06:11 Kardeþlik ve Dostluða Açýlan Pencere SELAM

n

15/06/2015 - 03:24 Vücutta Dolaþan Sinsi Düþman: Þeytan

n

12/06/2015 - 03:38 Ýnsanýn Temel Bir Zaafý

n

12/06/2015 - 03:07 Mültecilere Hicret Yurdu            ya da Muhacire Ensar Olmak

n

06/05/2015 - 02:27 DERÝN BÝR MUHALEFET

n

27/04/2015 - 12:31 Merhameti Kuþanmak

n

27/04/2015 - 12:30 Þiddet Karþýsýnda rahmet Peygamberi 

n

17/01/2015 - 04:13 HADÝSLERÝN DOÐRU ANLAÞILMASINDA VE YORUMLANMASINDA TAKÝP EDÝLECEK YÖNTEM

n

23/12/2014 - 04:13 Müslümanýn Varlýkla Ýmtihaný

n

23/12/2014 - 04:12 Ýslami Bakýþla Varlýk ve Servet Algýmýz

n

16/12/2014 - 02:50 SÜNNET VAHÝY ÝLÝÞKÝSÝ

n

27/10/2014 - 03:06 Sabýr-Sâbir

n

24/10/2014 - 04:08 Hz. Peygamber ve Genç Sahabiler

n

24/10/2014 - 03:59 Okunmasý Gerekenler (12)

n

24/10/2014 - 03:53 Ýslam’ýn Gençlik Tasavvuru

n

04/07/2014 - 03:29 BORÇ ve KARZ-I HASEN

n

30/06/2014 - 04:46 Ramazan Ýklimi ve Helal Kazanç Bilinci

n

09/06/2014 - 11:33 ATÂLETÝ TATÝL ZANNETMEK

n

05/05/2014 - 02:42 HZ. PEYGAMBER (S.A.S.)’ÝN ADÂLET ANLAYIÞI

n

09/04/2014 - 02:07 BÝR YÖNETÝCÝ OLARAK RASULULLAH

n

21/03/2014 - 04:40 Allah’ýn Korumasýný Hak Etmenin Yolu: Sabah Namazý

n

10/02/2014 - 02:47 Deðerini Bilemediðimiz Ýki Eþsiz Nimet: Saðlýk ve Boþ Zaman

n

04/10/2013 - 05:02 “Hakikat”in Nihai Temsilcisi:  Hz. Muhammed (s.a.s.) 
 

Site Ýçi Arama

15 Sevvâl 1445 |  24.04.2024

Bir Ayet

Bismillahirrahmanirrahim

Ve ýslah edilmesinden (düzeltilmesinden) sonra yeryüzünde fesad (bozgunculuk) çýkarmayýn. O'na korkarak ve umarak duâ edin. Muhakkak ki Allah'ýn rahmeti muhsinlere (iyi olanlara) yakýndýr.

( A’râf sûresi - 56)

Bir Hadis

Allah Rasulü (s.a.v.) þöyle buyurmuþtur:

“Utanmadýktan sonra dilediðini yap!”

(Buhârî, “Ehadisü'l-Enbiya”, 54)

Bir Dua

Bismillahirrahmanirrahim

“Rabbim! Onlar (anne ve babam) nasýl küçüklükte beni þeatle eðitip yetiþtirdilerse,
þimdi sen de onlara merhamet göster.”

Ýsrâ Suresi-24

Hikmetli Söz

Dostumuzla beraber,
yaralanýr kanarýz,
Her nefeste aþk ile,
Yarataný anarýz.
Erenler meydanýna,
vahdet ile gir de gör,
Kýrk budaklý þamdanda
kýrkýmýz bir yanarýz.

Canlý yayýn

Ýslam Ansiklopedisi

  Tasarým : Networkbil.NET

@2008 kuraniterbiye.Com