Ana Sayfa   |   Görüntülü Dersler  |  Sesli Dersler   |  Kur'an Araþtýrmalarý   |  Ýlmi YAZILAR   |  Aile Eðitim Yazýlarý   |  Çocuk Eðitimi Yazýlarý   |  Yazarlar  |  Ýletiþim

Kur`an-i Kerim ve Mealleri

Namaz Sureleri Tefsiri

Cuma (Tefsir) Dersleri

Hadis Dersleri

Cami Dersleri

Hz. Peygamberin Hayatý (s.a.v)

Ýnsaný Tanýmak (Radyo)

Tv Programlarý

Seminer ve Konferans

Kýsa Dersler

Özel Konular

Fýkhi Konular

Aile Eðitim Seminerleri

Foto Galeri

Üyelik Giriþi

Kull. Adı

:

Şifre

:
   

Ücretsiz Üyelik
Şifremi Unuttum

Güncel Videolar

Eðitimcilere ÖZEL
Gazze Duasý
Gençlerle Ýletiþim (Günýþýðý- Reþitpaþa​)
Uyumlu Evlilik Yöntemi (Bulgurlu)

Namaz Vakitleri

Sayaç

Sayac
Tekil (Bugün) 1538
Toplam 15255283
En Fazla 20355
Ortalama 2608
Üye Sayýsý 1175
Bugün Üye Olan 0
Online Ziyaretci
 
 

Kur'an'ý sen de oku,anla ve yaþa!

Ezelde her þey, bir sözle baþladý: "O, bir þeyin var olmasýný dileyince, ona sadece «ol» der ve o da olur." (2/117)

11/07/2011

Ardýndan o söz, vahye dönüþtü ve tüm canlýlarýn rehberi oldu: "Rabbin bal arýsýna þöyle vahyetti: "Daðlardan, aðaçlardan ve insanlarýn kuracaklarý kovanlardan göz göz evler edin!" (16/68)

Onun beþere ulaþmasý, çok daha özeldi: "Allah bir insanla ancak vahiy yoluyla veya perde arkasýndan konuþur. Yahut bir elçi gönderip izniyle ona dilediðini vahy eder. O, yücedir ve her yaptýðý yerindedir." (42/51)

Sonra vahyin ilahi buyruklarý, sürekli yinelendi: "Biz Nuh'a ve ondan sonraki peygamberlere vahyettiðimiz gibi sana da vahyettik. Ve (ni-tekim) Ýbrahim'e, Ýsmail'e, Ýshak'a, Yakub'a, esbâta (torunlara),Ýsa'ya, Eyyûb'e, Yunus'a, Harun'a ve Süleyman'a vahyettik. Davud'ada Zebûr'u verdik."(4/163)

Nihayetinde son peygamberle kemale ulaþtý: "Muhammed içinizden herhangi bir adamýn babasý deðil, Allah'ýn elçisi ve peygamberlerin sonuncusudur. Allah her þeyi bilendir." (33/40)

Yetim Muhammed, kendini içinde bulduðu cahiliye karanlýðýnda bir ýþýk bulma çabasýndaydý: "Seni þaþýrmýþ bulup, doðru yola eriþtirmedi mi?" (93/7)

Fetanetiyle aklýna, basiretiyle gönlüne hakkýný vermiþ gerçeði arýyordu: "Andolsun sen bundan gaflette idin; derhal biz senin perdeni kaldýrdýk. Bugün artýk gözün keskindir." (50/22)

Ýnsan olmanýn sorumluluðu altýnda eziliyor, adeta inim inim inliyordu: "Senin gönlünü açmadýk mý? Yükünü üzerinden almadýk mý? Ki o belini bükmüþtü." (94/1-3)

Derken Rabbi, onun yakarýþýna karþýlýk verdi: "Ben çok yakýným. Bana dua ettiði vakit dua edenin dileðine karþýlýk veririm. O halde (kullarým da) benim davetime uysunlar ve bana inansýnlar ki, doðru yolu bulalar." (2/186)

Ve o büyük gecede, bereketli Kur'an yaðmuru baþladý: "Biz onu(Kur'an'ý) Kadir gecesinde indirdik."(97/1)

Yüce Allah, son sözüne "oku" emriyle baþlamýþtý: "Yaratan Rabbinin adýyla oku!" (96/1)

* * *

Kur'an'ýn Hz. Peygamber'e iniþi, tertil üzereydi: "Biz onu senin kalbine iyice yerleþtirmek için böyle yaptýk (parça parça indirdik) ve onu tane tane (ayýrarak) okuduk." (25/32)

Kendisi, ayetlerini tek tek izah ediyordu: "Ha, Mim. Bu Kitab, Rahman ve Rahim olan Allah katýndan indirilmiþtir. Bilen bir toplum için ayetleri açýklanmýþ; Arapça okunan bir Kitab'týr." (41/1-3)

O halde Kur'an'ýn okunuþu, baþtan savma olamazdý: "Kendilerine Tevrat öðretildiði halde, onun gereðini yapmayanlarýn durumu, sýrtýna kitap yüklenmiþ merkebin durumu gibidir. Allah'ýn ayetlerini yalanlayan kimselerin durumu ne kötüdür! Allah zalimleri doðru yola eriþtirmez." (62/5)

Bilakis onun kýraati, derin bir tefekkür ve kavrayýþa dayanmalýydý:

"(Resûlüm!) Sana bu mübarek Kitab'ý, âyetlerini düþünsünler ve aklý olanlar öðüt alsýnlar diye indirdik." (38/29)

Böylece onu tilavet edenler, hidayet bulmalýydý: "Hiç kuþkusuz bu Kur'an insanlarý en doðru yola iletir ve iyi ameller iþleyen müminlere, kendilerini büyük bir ödülün beklediði müjdesini verir." (17/9)

Aksi bir tutum, bizzat Kur'an tarafýndan kýnanmýþtý: "Onlar Kur'an'ý düþünmüyorlar mý? Yoksa kalpleri kilitli mi?" (47/24)

Zaten onun elçisi de, sýradan bir okuyuþtan uzaktý: "Geliniz Allah'a ve O'nun o okuma yazmasý olmayan (ümmi) Peygamberine, inanýnýz, O'na uyunuz ki, doðru yolu bulasýnýz." (7/158)

* * *

Ýlahi kelam, önce kendi öz dillerinde doðrudan Arab'a ulaþtý: "Biz onu, anlayasýnýz diye, Arapça bir Kur'an olarak indirdik." (12/2)

Oradan dalga dalga tüm insanlýða yayýldý: "Bu Kur'an, alemler için bir öðüttür." (38/87

Düþen her vahiy damlasýyla, insanlýðýn gönlünde binlerce hidayet çiçeði açtý: "Rabbinin izniyle güzel memleketin bitkisi (güzel) çýkar; kötü olandan ise faydasýz bitkiden baþka bir þey çýkmaz. Ýþte biz, þükreden bir kavim için âyetleri böyle açýklýyoruz." (7/58) 

Dünyayý saran þirk ve küfür bulutlarý, bir bir daðýldý: "Elif. Lâm. Râ. (Bu Kur'an), Rablerinin izniyle insanlarý karanlýklardan aydýnlýða, yani her þeye galip (ve) övgüye lâyýk olan Allah'ýn yoluna çýkarman için sana indirdiðimiz bir kitaptýr." (14/1) 

Asýrlar boyu iç içe giren hak ile batýl, birbirinden ayrýldý: "Hiç þüphesiz o (Kur'an), (doðru ile yanlýþý) ayýr deden bir sözdür." (86/13) 

Bu sayede akl-ý selim kimseler, gerçeði gördü: "Sabredip ayetlerimize kesin olarak inanmalarýndan ötürü, aralarýndan, onlarý buyruðumuzla doðru yola götüren önderler yaptýk." (32/24) 

Haya ve iz'an sahipleri, sýrat-ý müstakimi buldu: "Her kim Allah'a baðlanýrsa kesinlikle doðru yola iletilmiþtir." (3/101) 

Müslümanlar, kurtuluþa erdi: "Ýþte onlar, Rablerinden gelen bir hidayet üzeredirler ve kurtuluþa erenler de ancak onlardýr." (2/5) 

Müminler, Rabbin rýzasýna kavuþtu: "Allah, o müminlerden razý olmuþtur." (48/18) 

Böylece þu ilahi duanýn, ilk adýmý gerçek oldu: "Ey Rabbimiz! Bize dünyada da iyilik ver, ahirette de iyilik ver. Bizi cehennem azabýndan koru! derler." (2/201)

* * *

Eþsiz Kur'an mucizesiydi, bu gerçekleþen: "De ki: Ýnsanlar ve cinler, birbirine yardýmcý olarak bu Kur'an'ýn bir benzerini ortaya koymak için bir araya gelseler, and olsun ki, yine de benzerini ortaya koyamazlar." (17/88) 

Peki ne istiyordu, Kur'an bizden: "Kendilerine verdiðimiz Kitabý gereðince okuyanlar var ya, iþte ona ancak onlar inanýrlar. Onu inkar edenler ise kaybedenlerdir." (2/121) 

Onu okumaya baþlarken her türlü kötü düþünce ve histen sýyrýlmamýzý: "Kur'an okuyacaðýn zaman, kovulmuþ þeytandan Allah'a sýðýn." (16/98) 

Okumayý zorlaþtýrmayýp kolaylaþtýrmamýzý: "Kuran'dan kolayýnýza geleni okuyun." (73/20) 

Ayetlerini týpký indiði gibi tane tane okumamýzý: "Kur'an'ý insanlara aðýr aðýr okuyasýn diye bölümlere ayýrdýk ve ihtiyaçlar gerektirdikçe bölüm bölüm indirdik." (17/106) 

Okunan ayetleri pür dikkat dinlememizi: "Kur'an okunduðu zaman ona kulak veri n dinleyin ki merhamet olunasýnýz." (7/204) 

Dinlenen ayetler üzerinde uzun uzun tefekkür etmemizi: "Düþünesiniz diye Allah size ayetlerini böylece açýklar." (2/266) 

Böylece Kur'an'ý eþsiz bütünlüðü içinde idrak etmemizi: "Kur'an'ý durup düþünmüyorlar mý? Eðer o Allah'tan baþkasýndan gelseydi, onda çok aykýrýlýklar bulurlardý." (4/82) 

Buradan gereken dersleri çýkarmamýzý: "Sana, «Sen okumuþsun» derler; oysa Biz, ders alacak kimselere ayetleri böylece türlü türlü açýklamaktayýz." (6/105) 

Çýkardýðýmýz derslere güzelce uymamýzý: "Bu Kur'an Bizim indirdiðimiz kutsal bir kitaptýr. Ona uyunuz ve kötülüklerden sakýnýnýz, ki, size merhamet edilsin." (6/155) 

Emredilen hükümleri uygulamamýzý: "Doðrusu, insanlar arasýnda Allah'ýn sana gösterdiði gibi hükmedesin diye Kitab'ý sana hak olarak indirdik; hakký gözet, hainlerden taraf olma." (4/105) 

Kýsacasý top yekun ona sarýlmamýzý: "Sana vahyolunana sarýl, sen, þüphesiz doðru yol üzerindesin." (43/43)

* * *

Ýþte Hz. Peygamber, böyle inþa etti o büyük Ýslam medeniyetini: "Allah nezdinde hak din Ýslam'dýr." (3/19) 

Ona da emredildi, önce Kur'an'ý hakkýyla okumasý: "Kur'an'ý aðýr aðýr, güzel güzel oku!" (73/4) 

Sonra açýklamasý, bir bir tüm zor noktalarý: "Biz bu Kitab'ý sana sýrf hakkýnda ihtilafa düþtükleri þeyi insanlara açýklayasýn ve iman eden bir topluma da hidayet ve rahmet olsun diye indirdik." (16/64) 

Öðretmesi, insanlýða ilahi buyruklarý: "Andolsun ki içlerinden, kendilerine Allah'ýn âyetlerini okuyan, (kötülüklerden ve inkârdan) kendilerini temizleyen, kendilerine Kitap ve hikmeti öðreten bir Peygamber göndermekle Allah, müminlere büyük bir lütufta bulunmuþtur. Halbuki daha önce onlar apaçýk bir sapýklýk içinde idiler." (3/164) 

Alemlere nihaii uyarýcý olmasý: "(Resûlüm!) Biz seni âlemlere ancak rahmet olarak gönderdik." (21/107) 

Zira Yüce Allah, vaat etmiþti uyarýsýz azab olmayacaðýný: "Rabbin, kendilerine âyetlerimizi okuyan bir peygamberi memleketlerin merkezine göndermedikçe, o memleketleri helâk edici deðildir. Zaten Biz ancak halký zalim olan memleketleri helâk etmiþizdir." (28/59) 

O da, bu uðurda aðarttý tüm saçý, sakalýný: "Saçýmý ve sakalýmý Hud, Vakýa, Mürselat, Nebe' ve Tekvir sureleri aðarttý." (San'ani, el-Musannef, III, 368.)

* * *

Hz. Peygamber, saðlýðýnda ilan etti kendi gözdelerini: "Ümmetimin en þereflileri, hamele-i Kur'an olan hafýzlardýr." (Heysemi, ez-Zevaid, VII, 161) 

Onlara öðretmiþti, hakkýyla Kur'an tilavetini: "En güzel Kur'an okuma þekli, dinlenildiðinde Allah'a saygý ve huþu hissi doðurandýr." (Ýbn Mace, Ýkame, 176) 

Tavsiye etti, daima Kur'an'la yaþamayý: "Yatacaðýn zaman Kafirun suresini oku; zira bu sure þirkten kurtuluþ vesilesidir." (Buhari, Fadailü'l-Kur'an, 14.) 

Onu her zaman okumayý, asla terk etmemeyi: "En hayýrlý amel, hatimden sonra tekrar hatme baþlamaktýr." (Ali Nasýf, et-Tac, IV, 6-7.) 

Tek tek ayýrdý birbirinden farklý gaye taþýyanlarý: "Kur'an okuyup gereðini yerine getiren halis mümin, tadý ve kokusu güzel turunç meyvesi gibidir. Kur'an okumayan, fakat gereðiyle amel eden mümin de tadý güzel, fakat kokusu olmayan hurmaya benzer. Kur'an okuyup gereðince amel etmeyen münafýk, kokusu güzel, fakat tadý acý fesleðen gibidir. Kur'an okumayan münafýk ise, tadý da kokusu da acý ve kötü olan Ebu Cehil karpuzu gibidir." (Buhari, Fadailü'l-Kur'an, 26.) 

Þiddetle uyardý, niyetlerini bozanlarý: "Kur'an hususunda gösteriþ yapmak, onunla çalým satmak küfürdür." (Ýbn Kesir, Tefsir Zeyli, VII, 516.) 

Boþa çýkardý, anlamadan okuma çabalarýný: "Sizin içinizden öyle tipler türeyecektir ki, siz onlarýn namazlarý yanýnda kendi namazlarýnýzý, oruçlarý yanýnda kendi oruçlarýnýzý, iyi iþleri ve hayýrlarý yanýnda kendi salih amellerinizi küçük göreceksiniz. Onlar, Kur'an da okuyacaklar, fakat Kur'an'ýn feyz ve bereketi hançerelerini geçmeyecektir. Onlar, okun avý delip çýktýðý gibi dinden çýkacaklar..." (Buhari, Fadailü'l- Kur'an 36.)

* * *

Tüm ashab sarýldý, Hz. Peygamber'in bu altýn öðüdüne: "Onlara (Kur'an) okunduðu zaman: Ona iman ettik. Çünkü o Rabbimizden gelmiþ hakikattir. Esasen biz daha önce de Müslüman idik, derler." (28/53) 

Yöneldiler, pür dikkat Kur'an ayetlerine: "Kendilerine kitap verdiðimiz kimseler (den bazýsý) onu, hakkýný gözeterek okurlar. Çünkü onlar, ona iman ederler. Ama her kim onu inkâr ederse, iþte gerçekten zarara uðrayanlar onlardýr." (2/121) 

Duyar duymaz kapandýlar, þükür secdesine: "Onlara, çok merhametli olan Allah'ýn âyetleri okunduðunda aðlayarak secdeye kapanýrlardý." (19/58) 

Nail oldular, Yüce Allah'ýn övgüsüne: "Müminler ancak, Allah anýldýðý zaman yürekleri titreyen, kendilerine Allah'ýn âyetleri okunduðunda imanlarýný artýran ve yalnýz Rablerine dayanýp güvenen kimselerdir." (8/2)

* * *

Onlar, anlamadan geçmezdi bir ayetten diðerine: "Biz, Kur'an'dan on âyet öðrenince, bunlardaki helal, haram, emir ve yasaklarý iyice öðrenip hazmetmeden sonraki on ayete geçmezdik." (Abdurrezzâk, el-Musannef, III, 380.)

 

Bu yazý 5057 defa okunmuþtur...

Yorum Ekle

Yazdýr

YORUM LÝSTESÝ

KATEGORÝDEKÝ DÝÐER HABERLER

n

06/10/2020 - 01:41 DÝNÎ HAYATIN ÜÇ BOYUTU: DAVRANIÞ, DUYGU VE BÝLGÝ 

n

23/04/2020 - 04:57 DOÐRUNUN YARDIMCISI ALLAH’TIR / Dr. Abdülkadir ERKUT 

n

23/04/2020 - 03:55 RAMAZANDA TAKVA EÐÝTÝMÝ / Dr. Ekrem KELEÞ 

n

30/03/2020 - 10:58 DÜNYA, ÝMTÝHAN DÜNYASIDIR / Nurcan SOLAK 

n

03/02/2020 - 10:48 PEYGAMBER EFENDÝMÝZE SALAT Ü SELAMIN MANASI  / Dr. Abdülkadir ERKUT

n

14/10/2019 - 11:50 ÝNSANLIÐA ÖRNEK VE ÖNDER TOPLUM / Dr. Abdülkadir ERKUT

n

16/09/2019 - 10:34 BARIÞ DÝNÝ ÝSLAM / Dr. Abdülkadir ERKUT

n

17/12/2018 - 01:23 ALLAH DOSTLARI KÝMLERDÝR?

n

19/11/2018 - 10:32 Kur'an'ýn ýþýðýnda insanlýða model gençler

n

17/10/2018 - 03:33 Kur'an ile Dirilmek

n

10/04/2018 - 01:33 DÜNYA HAYATINDA  ALLAH’IN TARAFINDA OLMAK

n

30/03/2018 - 12:04 DÜNYA VE AHÝRET MUTLULUÐUNUN YOLU: AMEL-Ý SALÝH

n

30/03/2018 - 11:39 RABBÝMÝZÝN BÝZLERE KUTSAL EMANETLERÝ: TOPRAK, SU, HAVA

n

30/03/2018 - 11:31 KUR’AN’DA MUSÝBET KAVRAMI  ÜZERÝNE PSÝKO-SOSYOLOJÝK  DEÐERLENDÝRMELER

n

29/03/2018 - 01:10 ÝSLAM MEDENÝYETÝNÝN BAÞKENTLERÝ: MEKKE, MEDÝNE, KUDÜS

n

03/01/2018 - 11:26 TAKLÝDÝ ÝMANDAN TAHKÝKÝ ÝMANA; GELÝN KUTSAL KÝTABIMIZI DOÐRU OKUYALIM

n

10/11/2017 - 01:44 TAKLÝDÝ ÝMANDAN TAHKÝKÝ ÝMANA: GELÝN RABBÝMÝZÝ DOÐRU TANIYALIM

n

02/10/2017 - 04:12 YARATILIÞ GAYEMÝZ: ÝBADET/ALLAH’A KULLUK

n

02/10/2017 - 03:43 ÝBADETLERÝN  BÝRLÝÐÝMÝZE KATKISI

n

03/07/2017 - 04:09 AHD ve MÝSAK SORUMLULUKTUR

n

13/06/2017 - 12:10 MANEVÝ BAKIM AYI: RAMAZAN

n

18/04/2017 - 09:24 ÝLAHÎ RÝSALET ELÇÝLERÝNÝN MÝSYONU: ÝNSANLIÐI ÇATIÞTIRMAK DEÐÝL BARIÞTIRMAKTIR

n

28/03/2017 - 03:11 TEFEKKÜR

n

20/03/2017 - 01:07 ÝSLAM’IN HEDEFÝNDE ÝNSAN VARDIR

n

17/02/2017 - 11:41 KUR’AN-I KERÝM’DE MÜNAFIKLARIN ÖZELLÝKLERÝ

n

29/12/2016 - 10:57 Kur’an’la Ýliþkilerimizde Týkanýklýk Var

n

19/12/2016 - 03:08 Kur’an’la Ýliþkilerimizde Týkanýklýk Var

n

07/11/2016 - 12:31   KUR’AN’DA VELÂYET KAVRAMI

n

18/10/2016 - 04:51 YÜREKLER ve YÖNELÝÞLER

n

21/09/2016 - 03:28 ÝSLAM'IN ÝSTEDÝÐÝ DÜZEYE ULAÞMAK

n

14/06/2016 - 11:19 Mescitler Arasýnda Mescid-i Aksa’ya Dair

n

10/06/2016 - 10:09 GÜNLÜK HAYATIMIZDA KUR’AN

n

07/06/2016 - 02:46 Ýnsan Dünyaya Emanet

n

02/05/2016 - 12:32 KUR’AN AÇISINDAN MESCÝD GERÇEÐÝ

n

18/01/2016 - 02:22 EÐER BÝLMÝYORSANIZ

n

01/12/2015 - 03:35 KUR’AN’A GÖRE SAHABE GERÇEÐÝ

n

20/11/2015 - 01:28 TAKVA

n

09/10/2015 - 02:44 Zaman, Ýnsan ve ziyan

n

07/09/2015 - 03:47 KUR’AN EÐÝTÝMÝ

n

08/08/2015 - 10:46 KOMÞULUKTA KUR’ANÝ ÖLÇÜ

n

06/07/2015 - 12:38 AZIKLARIN EN HAYIRLISI  VE EN SONSUZ OLANI

n

11/05/2015 - 02:51 HEPÝNÝZ ÂDEM’DENSÝNÝZ Âdem ise Topraktan

n

27/04/2015 - 12:27 Kur’an’ý, Tabiatý ve Tarihi Anlamak

n

23/12/2014 - 03:22 Þükür-Þâkir

n

27/10/2014 - 03:11 KURÂN KARÞISINDAKÝ DURUÞUMUZ

n

24/10/2014 - 03:42 KURÂNIN METÝNLEÞME TARÝHÝ

n

04/07/2014 - 04:28 Haram Lokma ve Toplumsal Kaos

n

30/06/2014 - 06:05 Oruç Kalkandýr

n

05/05/2014 - 01:01 21. YÜZYILDA KUR’AN’I HAYATA TAÞIMAK

n

09/04/2014 - 03:17 Küfür-Kâfir

n

09/04/2014 - 12:49 HALKIN KUR’AN ANLAYIÞI

n

21/03/2014 - 05:05 Sorumluyu Baþka Yerde Aramak

n

21/03/2014 - 03:35 Samimiyet: Hakikati, Fazileti ve Afetleri

n

10/02/2014 - 02:22 Her Dem Ýmtihan

n

04/10/2013 - 05:10 Kur’an’da Öfke Kontrolü

n

22/07/2013 - 03:37 Kimlik inþasýnda Kur’an öðretimi ve öðreniminin önemi

n

19/06/2013 - 04:10 Günümüz Gençliði

n

18/06/2013 - 03:35 Kur'an ve Sünnete Göre Kavmiyetçilik

n

15/05/2013 - 11:32 Þeytanýn kardeþleri kimlerdir?

n

14/03/2013 - 01:30 KUR’AN’DA KARDEÞLÝK

n

14/03/2013 - 11:10 KURÂNIN BUGÜNE SESLENÝÞÝ

n

28/01/2013 - 01:55 KUR’ÂN’IN HAYATA MÜDAHALESÝ

n

28/01/2013 - 01:51 KURANI OKUMA VE ANLAMA SORUMLULUÐU

n

28/12/2012 - 11:53 KUR’AN KENDÝNÝ NASIL TANITIYOR?

n

27/12/2012 - 04:19 KUR‘AN‘IN ANLAM DÜNYASI ÝLE BULUÞMAK

n

22/11/2012 - 11:38 Buhranlarýmýz günahlarýmýzdandýr

n

05/10/2012 - 02:30 Kur’an-ý Kerim’de hak kavramý

n

03/09/2012 - 04:28 Þeytanýn kardeþleri kimlerdir?

n

03/09/2012 - 02:28 Kur’an karþýsýnda nebevi duruþ

n

13/07/2012 - 11:07 Aðýr emanet

n

13/07/2012 - 10:59 Kur’an’ý öðrenmeyi/ öðretmeyi öðrenme üzerine

n

27/06/2012 - 11:06 Kur’an’a koþun

n

26/06/2012 - 04:04 Kendi dilinden Kur’an

n

25/04/2012 - 04:13 Hayata kulluk mührünü vurmak

n

02/04/2012 - 03:41 Ya Rabbi! Müminlere kin beslemekten bizleri koru!

n

12/03/2012 - 02:06 Duanýn Önemi

n

12/03/2012 - 01:28 Kur'an-ý Kerim'de söz

n

05/03/2012 - 01:41 Müminler ancak kardeþtir

n

23/01/2012 - 12:31 Dua Kavramýnýn Anlamý

n

16/01/2012 - 01:48 Dinin þiarý:Ezan

n

03/01/2012 - 01:29 Kur’an’da Tevbe Kavramý

n

12/10/2011 - 02:01 Allah’a Gerektiði Gibi Ýnanmak

n

12/10/2011 - 01:58 Kur’an’ýnTevhid Felsefesi

n

11/07/2011 - 03:04 Kur'an'ý sen de oku,anla ve yaþa!

n

06/06/2011 - 02:34 Kur’an’ýn deðerleri ve onlarýn sýra düzeni

n

14/02/2011 - 16:28 Sahabenin Kur'an'ý öðrenme ve öðretme gayretleri

n

17/01/2011 - 14:37 Kur’an’ýn Öngördüðü Model Mü'min

n

02/12/2010 - 17:03 Kur’an ve Hikmet Peygamberi

n

02/12/2010 - 16:10 Son Elçi ve Son Mesaj HZ.Muhammed ve Kur'an-ý Kerim

n

15/10/2010 - 18:42 Kur’an hayatýmýzýn neresinde?

n

10/08/2010 - 14:58 Düþünmek Kur'anýn Emri

n

28/04/2010 - 11:55 Ýlk muhatabýnýn dilinden Kur’an

n

21/01/2010 - 10:31 Kur’an’ýn Iþýðýnda Sorumluluk Duygusu ve Davranýþ Bilinci   

n

20/01/2010 - 10:54 Allah’a Tevekkül… AMA NASIL?

n

06/07/2009 - 15:11 Günlük Hayatýmýzda Kuran

n

06/07/2009 - 15:07 Kuran'i Kerimi Okuyanlar

n

04/05/2009 - 14:45 Kuran'i Kerimi Okuyanlar

n

04/05/2009 - 14:35 Kur'anla Baðlantý Ýçinde Olmak

n

21/03/2009 - 10:19 Kur'an'ý Nasýl Okuyalým ?

n

19/03/2009 - 15:17 Ashabýn Kur'ân'ý Ezberleme ve Yazmadaki Gayretleri
 

Site Ýçi Arama

11 Sevvâl 1445 |  20.04.2024

Bir Ayet

Bismillahirrahmanirrahim

Þüphesiz sana biat edenler, ancak Allah'a biat etmiþlerdir. Allah'ýn eli, onlarýn ellerinin üzerindedir. Þu halde, kim ahdini bozarsa, artýk o, ancak kendi aleyhine ahdini bozmuþ olur. Kim de Allah'a verdiði ahdine vefa gösterirse, artýk O da, ona büyük bir ecir verecektir.

( Fetih sûresi - 10)

Bir Hadis

Ebû Hureyre (r.a) ’den rivayet edildiðine göre,
Hz. Peygamber (s.a.v.) þöyle buyurmuþtur:

Allah sizin bedenlerinize ve yüzlerinize deðil kalplerinize bakar.

(Müslim, Birr 33; Ýbn i Mâce, Zühd 9.)

Bir Dua

Hz. Peygamber (s.a.v.) þöyle buyurmuþtur:

“Allah’ým! Sen yardým istenilensin, dualar ancak sana ulaþýr, dualarý sen kabul edersin, güç ve kuvvet ancak Allah ile birlikte vardýr.”


(Tirmizî, Deavât, 94)

Hikmetli Söz

(Ýlahi!) Sen
duyurmazsan ben
duyamam, sen
söyletmezsen ben
söyleyemem, sen
sevdirmezsen ben
sevemem. Sevdir
bize hep sevdiklerini,
yerdir bize hep
yerdiklerini, yar et bize
erdirdiklerini.

Canlý yayýn

Ýslam Ansiklopedisi

  Tasarým : Networkbil.NET

@2008 kuraniterbiye.Com