Ana Sayfa   |   Görüntülü Dersler  |  Sesli Dersler   |  Kur'an Araþtýrmalarý   |  Ýlmi YAZILAR   |  Aile Eðitim Yazýlarý   |  Çocuk Eðitimi Yazýlarý   |  Yazarlar  |  Ýletiþim

Kur`an-i Kerim ve Mealleri

Namaz Sureleri Tefsiri

Cuma (Tefsir) Dersleri

Hadis Dersleri

Cami Dersleri

Hz. Peygamberin Hayatý (s.a.v)

Ýnsaný Tanýmak (Radyo)

Tv Programlarý

Seminer ve Konferans

Kýsa Dersler

Özel Konular

Fýkhi Konular

Aile Eðitim Seminerleri

Foto Galeri

Üyelik Giriþi

Kull. Adı

:

Şifre

:
   

Ücretsiz Üyelik
Şifremi Unuttum

Güncel Videolar

Eðitimcilere ÖZEL
Gazze Duasý
Gençlerle Ýletiþim (Günýþýðý- Reþitpaþa​)
Uyumlu Evlilik Yöntemi (Bulgurlu)

Namaz Vakitleri

Sayaç

Sayac
Tekil (Bugün) 1238
Toplam 15250470
En Fazla 20355
Ortalama 2608
Üye Sayýsý 1175
Bugün Üye Olan 0
Online Ziyaretci
 
 

Okumasý Gerekenler (5)

Efendimiz (s.a.v) "Allah ve resulünün istiþareye ihtiyacý olmadýðýný, fakat Allah Teala’nýn bunu ümmetine bir rahmet kýldýðýný, istiþare edenin doðruya ulaþmaktan mahrum kalmayacaðýný"
05/09/2011

 Ýstiþarenin Faydalarý

Hayatýmýzýn her karesinde adýmlarýný adýmlamamýz gereken peygamber Efendimiz (s.a.v) “Allah ve resulünün istiþareye ihtiyacý olmadýðýný, fakat Allah Teala’nýn bunu ümmetine bir rahmet kýldýðýný, istiþare edenin doðruya ulaþmaktan mahrum kalmayacaðýný” (Beyhaki) “Yapacaðý iþi ehli ile istiþare edene, o iþin en güzelinin nasip olacaðýný” (Taberani) “insaný piþman edenin, kendi görüþündeki ýsrarý olduðunu” (Maverdi) belirtiyor. Hasan-ý Basri hazretleri ise istiþarenin önemine þöyle dikkatleri çekiyor: “Vallahi, istiþare eden kimseler muhakkak önlerindeki tercihlerin en iyisine yönlendirilirler.

Kurallarýna uygun hakiki istiþare uyumlu çalýþmayý saðladýðý gibi gönülleri birbirine baðlar, muhabbetin oluþmasýný saðlar. Çünkü herkes kendisine ve fikirlerine deðer verilmesinden hoþlanýr. Ýstiþare kiþiyi baþarýya taþýr. Baþkalarýnýn fikirlerine saygýlý olan ve baþvuran kiþi doðru karara ulaþmanýn  anahtarýný elinde tutuyor demektir. Zira ne kadar çok kiþinin fikri alýnýrsa bakýþ açýsý o kadar zenginleþir. Farkedilmeyen, akla gelmeyen noktalar ortaya çýkar. Ayrýca sorumluluk yükü paylaþýlmýþ olur. Ýstiþare kiþilerin kibrini kýrmaya da vesile olur.

Emaneti Eda vakti

Hz. Ömer  (r.a) namaz kýlmaya kalmak istediði zaman vücudu titrer, diþleri takýrdardý. Kendisine, “ Sana ne oluyor ?” diye sorduklarýnda dedi ki:

- Emaneti eda etmenin ve farzý yarine getirmenin zamaný yaklaþtý. Fakat onu nasýl eda edeceðimi bilmiyorum!  (Ýmam Gazali, Mükaþefetü’l – Kulub)

Þeytan Tuzaðý

Hz. Ali (r.a) þöyle diyor:

“Gözler þeytanýn insaný harama düþürmek için kullandýðý tuzaklardan biridir. Gözler organlarýn en süratli etki edeni ev en fazla zarara uðratanýdýr. Kim bütün organlarýný Rabb’ine itaat etme yolunda kullanýrsa amacýna ulaþýr. Kim de organlarýný dünyevi tatlara ulaþma uðrunda nefsine teslim ederse amellerini boþa çýkarmýþ olur.”

(Mükaþefetü’l - Kulub)

Akýllý Kim?

Yaha b. Muaz (rh.a) þöyle buyuruyor: akýllý kimseler üç kýsýmdýr:

1.Dünya kendisini terk etmeden dünyayý terk eden,

2.Kabre girmeden önce kabri için hazýrlýk yapan,

3.Rabb’ine kavuþmadan önce rýzasýný kazanan.

(Mükaþefetü’l - Kulub)

Allah ile Mutlu Gönül

Yaha b. Muaz (rh.a) bir yerde de þöyle demiþtir: “Allah’a hizmet etmekle mutlu olan bütün varlýklar hizmet etmekten mutluluk duyar. Kimin gönlü Allah ile mutlu olursa, onu gören herkesin gözü aydýn olur.”  (Beyhaki, Kitabü’z- Zühd)

Günahlarýn affýna namaz vesile olur

Allah Rasulü (s.a.v) sahabileriyle beraber mescitte otururken bir adam gelir yanlarýna. “Ey Allah’ýn Rasulü ben bir suç iþledim bana cezamý ver”der. Ýki cihan sultaný, adama cevap vermez. Adam tekrar ayný þekilde isteðini tekrar eder. Yine Rasulullah (s.a.v) bir þey demez. Bu sýrada namaz vakti girer. Namaz beraberce kýlýnýr. Adam namazdan sonra yine Allah Rasulü’nün (s.a.v) peþine düþer ve cevabýný ister. Efendimiz (s.a.v) adama: “Evinden çýkýnca güzelce abdestini almýþ mýydýn?” diye sorar. Adam “Evet, Ey Allah’ýn Rasulü” der. Efendimiz (s.a.v) “Sonra da bizimle namaz kýldýn mý?” deyince adam tekrar “evet” karþýlýðýný verir. Peygamber Efendimiz (s.a.v) “Öyleyse Allah Teala (c.c) günahýný affetti” der ve “Günde beþ defa suda yýkanan kimsenin bedeninde kirden ve pastan bir eser kalýr mý? Ýþte namazýný kýlan, günde beþ vakit Rabbi’nin huzurunda baþýný secdeye koyup rahmetine iltica eden kimse de böyledir. Allah böyle kimselerin günahlarýnýn affeder. Ýsterse günahlarý köpükler kadar çok olsun” müjdesini verir. (Buhari, Müslim)

BUÐÜN NASIL MUHACÝR OLACAÐIZ? 

Bugün hicreti nasýl anlayacaðýz? Yada bugün nasýl muhacir olacaðýz? Bugünde günahlardan hicret ederek muhacir sýl hicrette budur zaten.Nitekim Peygamber Efendimiz(s.a.v),"Hicret iki türlüdür;biri kötülüklerden hicret,diðeri de Allah ve Resulüne hicrettir."buyurmuþlardýr.(Taberani)Diðer Hadisi Þerifte de þöyle buyurmuþlardýr:"....Hicret kötülüðü terketmendir."(Ahmed bin Hanbel)"Hakiki muhacir,hata ve günahlarý terk edendir"(Ýbni Mace)."Hakiki muhacir,Allah'ýn haram kýldýðý þeyleri ter keden kimsedir"(Ebu Davut)."Hicret hususunda en faziletli olan nedir ey Allah'ýn Rasulü?" diye soranlara Rasulullah'ýn (sav)cevabý þöyle olmuþtur:".....Rabbim'in hoþlanmadýðý tüm þeyleri terk etmendir.(Ahmet bin Hanbel) Resûlullah Efendimiz(sav),yukarýdaki hadisi þeriflerdeki hicrete farklý bir mana yükleyerek hakiki muhacirin Allah'ýn yasakladýðý þeylerden uzak duran insan olduðunu ifade eder.Hicreti zâhir ve bâtýn olarak ele alýrsak;zâhir yönünü onun Allah için düzenlenen seferler oluþturur; bâtýnî yönünüde günahlardan kaçýnmak olarak açýklar.

Hz. Ömer’in Endiþesi

 Bu ümmetin en faziletlilerinin ikincisi olan Hz. Ömer r.a.’ýn, münafýklýk hastalýðýna yakalanma konusunda ömrünün sonuna kadar büyük bir endiþeyi taþýmýþ olmasý bize bir þeyler anlatmaz mý? 

Tebük seferi dönüþündeydi. Efendimiz  v., Huzeyfe r.a.’a bazý münafýklarýn isimlerini söylemiþti. Onlarý sýr olarak saklayacaktý ve kimseye söyl...emeyecekti. Huzeyfe r.a. da bu sýrrý ölünceye kadar muhafaza etti. 

Hz. Ömer r.a., Rasul-i Ekrem  v.’in vefatýndan sonra bir cenaze olduðunda Huzeyfe r.a.’ý takip eder, eðer cenaze namazýný kýlarsa kendisi de kýlardý, kýlmazsa o da terk ederdi. Çünkü Huzeyfe r.a. münafýklarý bildiði için öldüklerinde cenazelerini kýlmazdý. Hatta Hz. Ömer r.a., Huzeyfe r.a.’ýn isimlerini bildiði münafýklar arasýnda kendi isminin de bulunmuþ olmasýndan endiþe eder, bazen dayanamayýp Huzeyfe r.a.’a onlarýn arasýnda olup olmadýðýný bile sorardý.

Duamýz neden kabul olmuyor...? 

Bir gün, mutasavvýf Ýbrâhîm b. Edhem (k.s.), Basra sokaklarýndan geçerken,

halktan bir topluluk etrafýný sarýp þu soruyu sordular:

"Yâ Ýbrâhîm! Bunca zamandýr dua ederiz, Hakk Teâlâ duamýzý kabul etmez.

Halbuki O, Kur'ân-ý Kerîm'inde: "Bana dua ediniz, ben de size karþýlýðýný vereyim

." (el-Mü'min 40/60) buyuruyor. Bunun sebebi nedir?"

Ýbrâhîm b. Edhem (k.s.) cevap verir: "Ey Basralýlar! Sizin kalbiniz

10 þey ile ölmüþtür. Onun için duanýz kabul olmaz:

1. Cenâb-ý Hakk'ý biliriz dersiniz; fakat emirlerini tutmazsýnýz.

2. Kur'ân-ý Kerîm'i okursunuz; fakat onunla amel etmezsiniz.

3. Rasûlullah (s.a.v.)'i severiz dersiniz; fakat sünnetlerini terk edersiniz.

4. Þeytan düþmanýmýz dersiniz; fakat ondan korunmaz, üstelik yolundan gidersiniz.

5. Cenneti isteriz dersiniz; ancak cennet için hayýrlý ameller iþlemezsiniz.

6. Cehennemden korkarýz dersiniz; ancak günahlara dalarak kendi elinizle

kendinizi cehenneme atarsýnýz.

7. Ölüm haktýr dersiniz; fakat ölüm için hazýrlýkta bulunmazsýnýz.

8. Kardeþlerinizin ayýplarýný sayar dökersiniz; ancak kendi ayýplarýnýzla meþgul olmazsýnýz.

9. Allah'ýn verdiði çeþitli nimetlerden faydalanýr; fakat þükretmezsiniz.

10. Ölmüþlerinizi götürür kabre gömersiniz; fakat onlardan ibret alýp

nefislerinizi ýslaha çalýþmazsýnýz. Ýþte bu sebeplerden dolayýdýr ki

duanýz kabul olmaz." buyurmuþtur. 

Dünyaya Aþýk olursan 

Büyük Islam alimi Hasan-i Basri söyle demisitir: 

Kim dünya hayatina askla baglanip, onu ahiret hayatina tercih ederse, Allah onu alti cezayla cezalandirir.

Bunlarin üc tanesi bu dünya hayatinda, diger üc tanesi de ahiret hayatinda gerceklesir. 

Dünya hayatindaki üc ceza sunlardir: 

1. Sonu gelmeyen özlem ve arzular 

2. Doymak bilmeyen asiri acgözlülük 

3. Ibadetin hazzindan mahrum edilmek 

Ahiret hayatindaki üc ceza ise sunlardir: 

1. Kiyamet gününde dehsetli korku duymak 

2. Cetin bir hesapla karsi karsiya kalmak 

3. Sonsuz üzüntüye gark olmak

Hz. PEYGAMBER'ÝN TAÝF SEFERÝ DÖNÜÞÜ YAPTIÐI DU 

Ýlahi, kuvvetimin zaafa uðradýðýný, çaresiz kaldýðýmý, halk nazarýnda hor görüldüðünü, ancak sana arz eder, sana þikayet ederim. 

Ey merhametlilerin en merhametlisi! herkesin zayýf görüp de dalýna bindiði çaresizlerin Rabbi sensin.

 

Ýlahi! Huysuz, yüzsüz bir düþman eline beni düþürmeyecek, hatta hayatýnýn dizginlerini eline verdiðin akrabadan bir dosta bile beni býrakmayacak kadar bana merhametlisin.

Ýlahi! Sen razý olasýya dek affýný diliyorum. Bütün kuvvet, her kudret ancak Sendendir.

Dilini her türlü kötü sözden, faydasýz kelamdan koru. Allah zikrinin yeri olan dilini, gereksiz sözlerle kirletme.  Erzurumlu Ýbrahim Hakký (k.s)

Alimler dünyaya düþkünlük göstermez ve makam , riyaset mal ve üstünlük tutkularýndan kurtulurlarsa iþte onlar ahiret alimleri ve peygamberin varisleridirler. Ýmam-ý Rabbani (k.s)

Din ve tasavvuftaki bid’atlardan sakýn! Sakýn, sakýn. Þeyh Ahmed Haznevi (k.s)

Borçtan uzak durun! Zira borcun evveli üzüntü, sonu ise elde – avuçta hiçbir þey  kalmamacasýna malýn elinden alýnmasýdýr. Hz. Ömer (r.a)

 

Bu yazý 2962 defa okunmuþtur...

Yorum Ekle

Yazdýr

YORUM LÝSTESÝ

KATEGORÝDEKÝ DÝÐER HABERLER

n

12/02/2024 - 10:58 ÜMMET OLMAK

n

27/11/2023 - 09:29 ÝMAN VE SAMÝMÝYET

n

08/08/2022 - 10:21 ÝSLAM’IN ASLÝ KAYNAKLARINI DOÐRU ANLAMANIN YÖNTEMÝ ÜZERÝNE

n

04/10/2021 - 11:28 KÖTÜLÜKLERDEN ALIKOYAN NAMAZ HANGÝ NAMAZDIR?

n

24/05/2021 - 03:53 GERÇEK KIYMET ÖLÇÜSÜ:  SALÝH VE BAKÝ AMEL

n

05/04/2021 - 08:34 FELSEFENÝN ÇALDIÐI ÝNSANLAR

n

08/03/2021 - 11:02 TEVHÝDDEN HÝDAYETE  NEBEVÝ RÝSALET

n

12/01/2021 - 11:25 ÝÞTE TOPLUMUMUZUN HÂLÝ BU

n

06/10/2020 - 02:15 PEYGAMBER EFENDÝMÝZÝN HÝCRET YOLCULUÐU

n

06/10/2020 - 11:27 ÞEHÝTLER ÖLMEZ!

n

31/08/2020 - 04:09 SONUÇLARI ÝTÝBARIYLA ÝSTÝÐFAR VE TÖVBE / Dr. Abdülkadir ERKUT

n

06/07/2020 - 09:49 GENÇLÝK NEREYE GÝDÝYOR? / Abdülhamit Kahraman

n

25/06/2020 - 10:51 ÞÝMDÝ TAM ZAMANI / Abdülhamit Kahraman

n

18/05/2020 - 12:33 CÂMÝLER KAPATILDI  CUMALAR KALDIRILDI AMA.. / Abdülhamit Kahraman

n

23/04/2020 - 04:29 RAMAZANDA HAYATIN VE ÖLÜMÜN MUHASEBESÝNÝ YAPMAK / Dr. Muhlis AKAR 

n

23/04/2020 - 02:47 ÞEHR-Ý RAMAZAN VE SORUMLULUK BÝLÝNCÝ / Prof. Dr. Ramazan ALTINTAÞ

n

06/04/2020 - 10:26 HER HÂLÝMÝZE ÞÜKREDEBÝLMEK / Dr. Lamia LEVENT ABUL

n

30/03/2020 - 10:30 KULLUÐUN EN GÜZEL KIVAMI: ÝHSAN / Prof. Dr. Safi ARPAGUÞ

n

16/12/2019 - 10:13 HZ. PEYGAMBER (S.A.S.) DÖNEMÝNDE ÝLÝM / Prof. Dr. Þakir GÖZÜTOK

n

30/08/2019 - 10:56 HARAMDAN HELALE HÝCRET ETMEK

n

29/08/2019 - 02:59 ZÝKÝR: KALPLERÝ DÝRÝLTEN ÝKSÝR

n

17/12/2018 - 01:05 ALLAH’A YÖNELÝÞ BÝLÝNCÝNÝ TAZELEME: TÖVBE

n

17/12/2018 - 12:56 MANEVÝ ARINMA: TÖVBE

n

19/11/2018 - 10:47 Ýnancý kuþanan gençler

n

19/11/2018 - 10:42 Hz. Peygamberi Gençlere Anlatabilmek

n

17/10/2018 - 03:38 Mescitlerde Namaz Kýlmak ve Takva Sahibi Ýmam Olmak

n

30/03/2018 - 12:31 DEÝZMÝ VE ATEÝZMÝ BESLEYEN ÖNEMLÝ BÝR FAKTÖR ÝBADETSÝZLÝ

n

29/03/2018 - 12:11 MÜSLÜMANLARIN ÝLK KIBLESÝ MESCÝD-Ý AKSA VE MÜBAREK ÞEHÝR KUDÜS

n

04/01/2018 - 10:52 NEFÝS ÝLE MÜCADELE CÝHAD-I EKBER

n

03/01/2018 - 11:14 DÝNÎ TEBLÝÐDE DÝL VE ÜSLUP NASIL OLMALIDIR?

n

14/11/2017 - 11:22 HZ. PEYGAMBER’Ý GÜNÜMÜZ ÝNSANINA DOÐRU ANLATMAK

n

02/10/2017 - 04:02 ÝNSAN ONURU VE ALLAH’A KULLUK

n

02/10/2017 - 03:31 ASIL DÝN AÞIRI YORUM

n

02/10/2017 - 03:08 DÝN GÜVENLÝÐÝ BAÐLAMINDA DÝNÝN DOÐRU ANLAÞILMASI VE YORUMLANMASI

n

19/08/2017 - 09:04 Kurban ya da Baþýndan Serçe Geçen Bir Çocuktur  ÝSMAÝL

n

12/07/2017 - 10:42 ÝNSANLIÐA KARÞI EN BÜYÜK GÜNAH:  FÝTNE

n

13/06/2017 - 12:14 RAMAZAN MEKTEBÝ

n

13/06/2017 - 12:07 EMANET AHLAKI

n

13/06/2017 - 11:59 RAMAZAN MEDENÝYETÝ

n

19/04/2017 - 03:16 HZ. PEYGAMBER VE GÜVEN TOPLUMU: DARU'S-SELAM

n

28/03/2017 - 02:41 SANAL DÜNYA VE  DEÐÝÞEN MAHREMÝYET

n

17/02/2017 - 03:17 PARALEL DÝNLERÝ KÝMLER SEVER

n

17/02/2017 - 12:40 “HADÝS ÝLMÝ”NÝN ÝSLÂMÎ ÝLÝMLER ARASINDAKÝ YERÝ

n

13/02/2017 - 12:17 KALPLERÝNDE MARAZ BULUNANLAR: MÜNAFIKLAR

n

01/02/2017 - 11:12 TEFRÝKAYA DÜÞENLER GÝBÝ OLMAYIN

n

29/12/2016 - 10:25 BÝR GÜVEN ABÝDESÝ:  Muhammedü’l-Emin

n

19/12/2016 - 04:10 Fitne ve Fesadýn Baþka Bir Versiyonu: ÝFTÝRA VE SUÇLAMA

n

18/10/2016 - 11:53 Bir Mektep Olarak CAMÝ

n

26/09/2016 - 11:04 Peygambersiz Ýslam Söylemi

n

22/09/2016 - 12:08 VÝCDANIMIZIN "Selfie"SÝNÝ ÇEKEBÝLÝR MÝYÝZ ?

n

21/09/2016 - 02:57 Boþ Vakit mi Dediniz?

n

10/08/2016 - 01:00 RASULULLAH (S.A.S.) BÖYLE BUYURDU

n

10/08/2016 - 12:44 Narsisistik Kiþilik

n

14/06/2016 - 11:32 Ramazanda Gönülden Tevhidi Yaþamak

n

06/06/2016 - 02:55 Kur’an Ýkliminde Ýyiliklerle Dinamik Bir Hayat Ýnþasý

n

02/06/2016 - 04:44 Ramazan ve iYiLiK

n

02/05/2016 - 12:25 HZ. PEYGAMBER’ÝN MESAJINI DOÐRU ANLAMAK

n

08/04/2016 - 03:14 Yoðunlaþmýþ Ýbadet Mevsimi: “Üç Aylar”

n

24/03/2016 - 10:35 DUANIZ OLMASA

n

24/03/2016 - 10:31 SAHÂBE’NÝN PEYGAMBER SEVGÝSÝ

n

01/02/2016 - 11:48 ZÂLÝME HAKKI SÖYLEMEK

n

19/01/2016 - 04:35 ZOR ZAMANDA Müslüman Olmak

n

18/01/2016 - 02:04 Huzurda Huþu ile Durmak

n

18/01/2016 - 01:22 Alný Secdeye Varan Simalar

n

14/12/2015 - 11:41 HZ. ALÝ (Ö: 40/660)’NÝN KUR’AN-I KERÝM ANLAYIÞI

n

01/12/2015 - 02:21 SAHÂBE’NÝN PEYGAMBER SEVGÝSÝ

n

26/11/2015 - 02:10 Namaz: Divan-ý Ýlahîde Durup Tevhide Ermektir

n

19/11/2015 - 03:13 Kur’an ve Sünnet Perspektifinden Bilgi AHlAKI

n

19/11/2015 - 03:11 Ýlim, Marifet ve Hikmet Ýliþkisi

n

22/10/2015 - 12:39 Söz mü Sükût mu?

n

09/10/2015 - 02:23 Haccýn Evrensel Boyutu

n

07/09/2015 - 04:20   KURBAN

n

07/09/2015 - 04:14 Mescitler Arasýnda Mescid-i Aksa’ya Dair

n

06/07/2015 - 12:25 SADAKA-Ý FITIR

n

06/07/2015 - 12:23 TERAVÝH NAMAZI

n

23/06/2015 - 03:48 Þeytanýn Telkini VESVESE

n

19/06/2015 - 04:50 RAMAZAN

n

15/06/2015 - 06:11 Kardeþlik ve Dostluða Açýlan Pencere SELAM

n

15/06/2015 - 03:24 Vücutta Dolaþan Sinsi Düþman: Þeytan

n

12/06/2015 - 03:38 Ýnsanýn Temel Bir Zaafý

n

12/06/2015 - 03:07 Mültecilere Hicret Yurdu            ya da Muhacire Ensar Olmak

n

06/05/2015 - 02:27 DERÝN BÝR MUHALEFET

n

27/04/2015 - 12:31 Merhameti Kuþanmak

n

27/04/2015 - 12:30 Þiddet Karþýsýnda rahmet Peygamberi 

n

17/01/2015 - 04:13 HADÝSLERÝN DOÐRU ANLAÞILMASINDA VE YORUMLANMASINDA TAKÝP EDÝLECEK YÖNTEM

n

23/12/2014 - 04:13 Müslümanýn Varlýkla Ýmtihaný

n

23/12/2014 - 04:12 Ýslami Bakýþla Varlýk ve Servet Algýmýz

n

16/12/2014 - 02:50 SÜNNET VAHÝY ÝLÝÞKÝSÝ

n

27/10/2014 - 03:06 Sabýr-Sâbir

n

24/10/2014 - 04:08 Hz. Peygamber ve Genç Sahabiler

n

24/10/2014 - 03:59 Okunmasý Gerekenler (12)

n

24/10/2014 - 03:53 Ýslam’ýn Gençlik Tasavvuru

n

04/07/2014 - 03:29 BORÇ ve KARZ-I HASEN

n

30/06/2014 - 04:46 Ramazan Ýklimi ve Helal Kazanç Bilinci

n

09/06/2014 - 11:33 ATÂLETÝ TATÝL ZANNETMEK

n

05/05/2014 - 02:42 HZ. PEYGAMBER (S.A.S.)’ÝN ADÂLET ANLAYIÞI

n

09/04/2014 - 02:07 BÝR YÖNETÝCÝ OLARAK RASULULLAH

n

21/03/2014 - 04:40 Allah’ýn Korumasýný Hak Etmenin Yolu: Sabah Namazý

n

10/02/2014 - 02:47 Deðerini Bilemediðimiz Ýki Eþsiz Nimet: Saðlýk ve Boþ Zaman

n

04/10/2013 - 05:02 “Hakikat”in Nihai Temsilcisi:  Hz. Muhammed (s.a.s.) 
 

Site Ýçi Arama

10 Sevvâl 1445 |  19.04.2024

Bir Ayet

Bismillahirrahmanirrahim

Kim Allah'ýn ve Resulünün karþýsýna çýkarsa bilmeli ki Allah'ýn cezasý çetindir.

( Enfal Suresi - 13)

Bir Hadis

Allah Rasulü (s.a.v.) þöyle buyurmuþtur:

“Ýnsanlara teþekkür etmeyen Allah’a da þükretmez.”

Ebu Da vud, “Edeb”, 11

Bir Dua

“Allah’ým! Kederden, üzüntüden, tembellikten, cimrilikten, korkaklýktan, borç yükünden ve halkýn galeyana gelerek taþkýnlýðýndan sana sýðýnýrým.”

(Nesâî, Ýstiâze, 25)

Hikmetli Söz

Ayýp ve kusurlarýný gördüðünüz arkadaþlarýnýzýn, komþularýnýzýn, sýrlarýný ifþa etmeyiniz. Çünkü gördüðünüz bu sýrlar size emanettir. Emanete hýyanet ise çirkin bir harekettir.


Canlý yayýn

Ýslam Ansiklopedisi

  Tasarým : Networkbil.NET

@2008 kuraniterbiye.Com