Ana Sayfa   |   Görüntülü Dersler  |  Sesli Dersler   |  Kur'an Araþtýrmalarý   |  Ýlmi YAZILAR   |  Aile Eðitim Yazýlarý   |  Çocuk Eðitimi Yazýlarý   |  Yazarlar  |  Ýletiþim

Kur`an-i Kerim ve Mealleri

Namaz Sureleri Tefsiri

Cuma (Tefsir) Dersleri

Hadis Dersleri

Cami Dersleri

Hz. Peygamberin Hayatý (s.a.v)

Ýnsaný Tanýmak (Radyo)

Tv Programlarý

Seminer ve Konferans

Kýsa Dersler

Özel Konular

Fýkhi Konular

Aile Eðitim Seminerleri

Foto Galeri

Üyelik Giriþi

Kull. Adı

:

Şifre

:
   

Ücretsiz Üyelik
Şifremi Unuttum

Güncel Videolar

Eðitimcilere ÖZEL
Gazze Duasý
Gençlerle Ýletiþim (Günýþýðý- Reþitpaþa​)
Uyumlu Evlilik Yöntemi (Bulgurlu)

Namaz Vakitleri

Sayaç

Sayac
Tekil (Bugün) 1755
Toplam 15246131
En Fazla 20355
Ortalama 2607
Üye Sayýsý 1175
Bugün Üye Olan 0
Online Ziyaretci
 

 
MUHABBETULLAH (ALLAH SEVGÝSÝ) 2
28/04/2009 - 16:06
 
Hüseyin K.Ece
f-Hiç kimsenin sevgisi Allah sevgisinden daha ileri olmamalý:

"De ki: Eðer babalarýnýz, oðullarýnýz, kardeþleriniz, eþleriniz, hýsým-rabanýz, kazandýðýnýz mallarýn ke-ia düþmesinden korktuðunuz tica­riniz), hoþlandýðýnýz meskenler, size Allah'tan, Rasûlünden ve O'nun folunda cihad etmekten daha sevgili o halde Allah emrini getirinceye kadar gözetleyin (baþýnýza gelecekle­ri göreceksiniz)." (Tevbe, 9/24)

“Ýnsanlar içerisinde Allah’tan baþka bir takým varlýklarý Allah’a eþ deðer görüp, onlarý Allah’ý sever gibi sevenler de vardýr. Oysa ki, iman etmiþ olanlarýn Allah’a olan sevgileri her þeyden daha güçlüdür. Kendi kendine kötülük edenler, azaba uðratýldýklarý zaman görecekleri gibi, keþke tüm kudretin sadece Allah’a ait olduðunu ve azabý en þedid olanýn yalnýzca Allah olduðunu bilselerdi.” (Bakara, 2/165)

Allah'ý sevmek, zamanla O'nun tara­fýndan sevilme nimetini kazandýrýr. Allah'ýn sevdiði kullar ise âhiretin kor­ku ve üzüntüsünden kurtulmuþ olur­lar.

"Ýyi bil ki Allah'ýn velîlerine (sev­diklerine) korku yoktur ve onlar üzül­meyeceklerdir."  (Yunus, 10/62)

 

2a-Allah’ý sevmek samimiyettir.

Þehâdet hem bir sözleþmedir hem bir iddiadýr. Ya da söz vermedir. Kiþi bununla Rabbini tanýyacaðýna, O´nda gelenleri kabul edecegine dair bir anlaþma imzalar ve gereðini yapmaya söz verir. Ýþte Allah sevgisi þehâdetle verilen sözdeki samimiyettir.

Ýman; sadece marifet ile olmaz, sevgi de gerekir. Sevgi; imaný olgun-laþtýrýr. Allah'ý ve Rasûlullah'ý her þeyden daha çok sevmek, mü'minin imanýnýn kemalini gösterir.

"Nefsim hariç,seni her þeyden daha çok sevi­yorum, Ya Rasûlallah." diyen Hz. Ömer'e, Peygamberimiz (s.a.s.): "Be­ni nefsinden de çok sevmedikçe kâmil mü'min olamazsýn, ey Ömer" demiþ­ti. Hz. Ömer de "Seni nefsimden de çok seviyorum Ey Allah'ýn Rasûlü." deyince Peygamber Efendimiz "Þimdi oldu ey Ömer!" buyurmuþtu.

Peygamber'i sevmek, insanlýðýnýn ötesinde, Allah'­ýn elçisi olduðu içindir, yani onu Allah sev­diði içindir.

Yine cihada çýkacak olan Ýslâm askerlerine maddî yardýmda bu­lunmak üzere herþeyini baðýþlayan Hz. Ebu Bekir'e Peygamberimiz: "Geride ailene ne býraktýn?" diye so­runca, "Allah ve Rasûlü'nün sevgisi­ni býraktým, ey Allah'ýn Rasûlü" di­yerek imanýn sevgi ile doruk noktaya çýktýðýnýn numûnesini vermiþtir.

Hz. Peygamber'de (s.a.s.): "Allah'ým, se­ni sevmeyi ve seni seveni sevmeyi ve senin sevgine beni yaklaþtýracak þeyi sevmeyi bana nasip et ve senin sevgi­ni (sýcak ve hararetli günde) soðuk su­yu sevmekten bana daha sevimli kýl." diye dua etmiþtir.

 

2b-Allah’ý sevmek O´nun ahlâkýyla ahlâklanmaktýr.

Gazzali ve Razi gibi alimlerin hadis zannettigi hikmetli bir sözde þöyle deniliyor: “Allah’ýn ahlâkýyla ahlâklanýnýz.”

Vahyin ruhunu yansýtan güzel bir söz. el-Esmâul Hüsna’nýn müslümanýn hayatýnda eyleme dönüþmesini bu söz güzel bir biçimde ifade ediyor. Zira Esmâu’l-Hüsnâ güzelliðin ve ahlâkýn kaynaðýdýr. (Ýslamoðlu, M. Allah (cc) s: 96)

Kul, sevgisiyle Allah'a itaat eder, farz ibâ­detlerin dýþýnda nafile ibâdetlerle de Allah'a manevî yakýnlýk kazanmaya çalýþýr. Nihayet ilâhî lütuf ile Allah'­ýn sevgisine layýk olur. Allah bir ku­lunu sevdi mi onun gören gözü, iþiten kulaðý, tutan eli ve yürüyen ayaðý olur. Yani kul, Allah'ýn görmesini istediði þeyi görür, iþitmesini istediði þeyi iþi­tir, tutmasýný istediði þeyi tutar...

Da­ha açýk ifadeyle Allah sevdiði kuluna daima razý olduðu iþleri yapmayý na­sip eder.

Bir kutsî hadiste þöyle buyuruluyor:

“Kim benim sevdiðim bir kula düþmanlýk ederse ona savaþ ilân ederim. Kulum, benim kendisine farz kýldýklarýmý yerine getirmekten daha çok benim için sevimli olan bir þeyle bana yaklaþmamýþtýr. Kulum bana nafile ibdetlerle yaklaþmayý sürdürür; sonunda ben onu severim, ne zaman ki ben onu severim, artýk onun iþiten kulaðý, gören gözü, tutan eli, yürüyen ayaðý olurum. Benden isterse veririm. Bana sýðýnýrsa onu korurum... ” (Buharî, Rikak 38 (3254))

Bu bir anlamda Allah’ýn Vedûd isminin tecellisidir. O, hem çok seven, hem de çok sevilendir. Çok sevilmek isteyen çok sevmelidir. Ýlahî sevgiyi çok kazanan daha çok ilgiyi hak eder. Bu da müslümandaki iç potansiyeli harekete geçirir. Ýlahî sevgiyle birlikte gönül gözü açýlýr, gönül kulaðý açýlýr, gönül dili konuþmaya baþlar. Artýk o müslüman Allah’ýn gör dediði yerden bakmaya baþlar. (Ýslamoðlu, M. Allah (cc), s: 76)

 

2c-Allah’ý sevmek haddini bilmektir,

Allah’ýn ahlâkýyla ahlâklanmak insanýn Allah’ý tanýmasý ve anlamasýdýr. Ýnsan Allah’ý bilirse, kendini bilir. Kendi küçüklüðünü bilirse, ancak o zaman Allah’ýn büyüklüðünü bilir.

Bu da bir anlamda haddini bilmektir.

 

2d-Allah’ý sevmek O´na teslim olmaktýr.

Bütün bunlarýn dýþýnda kul Allah'ý, O'ndan gelecek bir nimet kar­þýlýðý deðil; yalnýzca Allah olduðu için sevmelidir. O'nu sevmenin ilk alâmeti O'na inanmak ve kayýtsýz þartsýz emir­lerine itaat etmektir.

"De ki: Eðer siz Allah 'ý seviyorsanýz hemen bana (Hz. Muhammed'e) uyun ki Allah da siz­leri sevsin... " (Âli Ýmran, 3/31)

Bu âyet Allah'ý sevmenin ve Allah tara­fýndan sevilmenin þartý olarak Hz. Peygamber'e mutlak itaati öngörü­yor. Hz. Muhammed'e itaat, esasta O'nu elçi olarak gönderen Allah'a ita­attir. O'na isyan ise Allah'a isyandýr.

Ýsyan ile sevgi bir arada bulunamaz.

            “Sevmek kalbin en soylu eylemidir. Kalbin sevgi eylemi bilgiye de dayalý olabilir, cehâlete de. Eðer cehalete dayalýysa, bu sevgi seveni özgür ve özü-gür kýlan bir eylem deðil, seveni tutuklayan bir tutkuya dönüþür. Eðer bu sevgi bilgiye dayalýysa, o zaman bire sonsuz veren bir tohuma (habbe: mahabbe) dönüþür. Kalp sevdiðini bilir, tanýr ve anlarsa muhabbet eylemine baþlar. Sevgisi arttýkça da sevdiðine manen yakýnlýk (kurbiyyet) kazanýr.

Kurbiyyet kazanan kurban olur. Kurban olan teslim olmuþtur.” (Ýslamoðlu, M. Allah (cc), s: 74)

 

            2e-Allah’ý sevmek imandýr

            Ýman anlamak, idrak etmek, tanýmak ve teslim olmaktýr. Bu teslimiyet de teslim olunana sevgiyi doðurur. Ýman edenler, sevilmeye layýk olaný/olanlarý severler.

Olumlu sevgi insan hayatýna deðerler katar. Deðerlere anlam verir. Allah’ý sevdiðini iddia eden, iman etmelidir, yani teslim olmalýdýr. Ki insanýn hayatýnda deðer olsun, deðerler de anlamlý olsun.

Allah’a karþý duyulabilecek sevgiyi de zaten sahih iman geliþtirir ve büyütür. En büyük aþýklarýn en güçlü imanlýlar arasýndan çýktðýna þaþmamalý.

 

2f- Allah’ý seven O’ndan korkar

Allah’ý O’na yaraþýr gibi sevenler, neyi sevdiklerinin farkýndadýrlar. Hangi makamýn karþýsýnda durduklarýný bilirler. Sevgilerini ve korkularýný dengede tutarlar.

Allah’ý hakkýyla  sevdiðini iddia edenler, sürekli ‘beynel-havfi ve’r-rec’a/korku ile ümit arasýndadýrlar. Hem korkarlar, hem de ümitlerini yitirmezler. Allah sevgisine layýk olamamaktan, bu sevginin hakkýný verememekten korkarlar. Ciddi bir hata yaparak bu sevgiyi yýpratmaktan çekinirler. Ya Allah beni sevmezse diye endiþe ederler. Ýçlerinde sürekli bu korkuyu yaþatýrlar.

Yalnýz bu korku kiþinin korkunç olan bir þeyden ürpermesi gibi deðil; sevginin üzerine titreme, bu sevgiyi azaltma veya kaybetme endiþesidir.

Kur’an Allah’ý böyle sevenlere ‘müþfikun’ diyor. Müþfikun olanlar Allah’ýn yüceliði karþýsýnda derin bir saygýyla titrerler. Sevgilerine þefkat ederler, hürmetten dolayý yürekleri titrer. (Enbiya, 21/28)

Ýnsan idrakinin ötesinde olan Allah’tan tazimle korkma Kur’an’da ‘haþyet’ terimiyle anlatýlýyor. (Haþyetullah)

Haþyet, korkulan þeyi bilerek saygý ile birlikte, içi titreyerek korkma demektir. (R. Isfehâní, Müfredât, s: 213)

Kur’an’da Allah’tan korkmak ‘havf’ kelimesi ile de anlatýlýyor (Mehâfetullah)

Havf daha genel, haþyet daha özeldir. Allah’tan hem havf edilir, hem haþyet duyulur. Ama azabýndan yalnýzca havf edilir-korkulur.

Haþyet; sürekli Allah’ýn  (cc) huzurunda olmanýn bilincidir.  Kur’an bu korku sýfatýný daha çok alimler hakkýnda kullanmaktadýr.

“...Kullarý içinde ise, Allah’tan ancak alim olanlar ‘içleri titreyerek-korkar.” (Fatýr, 34/28)

Haþyet, marifetle (tanýma-idrak) ile birlikte ortaya çýkan bir korku türüdür. Allah (cc) bilinmez ve insanýn gözüne görünmez. Bilen, bilinenden daima üstündür. Bu gerçeði bilenler Rablerinden ‘haþyet’ duyarlar. 

‘Havf’ harekete geçme, ‘haþyet’ ise derlenip toparlanma ve sakinleþmedir. Mesela, korkunç bir tabiat olayýný gören kimsenin iki durumu olur: Birincisi ondan korkma halidir. Ýkincisi ise o olayýn kendine zarar vermemesi için tedbir almasý veya bir yerde karar kýlmasýdýr.

Rabbinden ‘haþyet’ duyanlar, O’na yönelirler, O’ndan yardým dilerler, O’na sýðýnýrlar ve ilgilerini, sevgilerini, kullaklarýný yalnýzca O’na yöneltirler.

Peygamberimiz (sav) de þöyle buyuruyor:

“Ben Allah hakkýnda sizden daha fazla bilgiye sahibim ve benim haþyetim-korkum sizden fazladýr.” (Buharí, Edeb/72. Müslim,  Fedâil/127, 128 (2356))

Buradaki korkunun ma’rifetten (tanýmak/bilmek) kaynaklandýðný görüyoruz. Böyle bir bilginin de iman edeni sevgiye yönelteceði açýktýr.


Bu Makale 4847 defa okunmuþtur

 

Yazdýr

YAZARIN DÝÐER YAZILARI

©

01/02/2019 - 14:41 KUR’AN’DA YOL (SEBÝL) ile YAPILAN TAMLAMALAR 2

©

01/02/2019 - 14:36 KUR’AN’DA YOL (SEBÎL) ile YAPILAN TAMLAMALAR 1

©

01/02/2019 - 14:26 DOÐRU YOL ÝÞTE BUDUR 2

©

01/02/2019 - 14:23 DOÐRU YOL ÝÞTE BUDUR 1

©

01/02/2019 - 14:18 “BEN NEFSÝMÝ TEMÝZE ÇIKARMAM”

©

01/02/2019 - 14:12 YOLUN EN DOÐRUSU YOLUN EN EÐRÝSÝ

©

20/04/2018 - 17:02 KUR’ANDA SEBÎL (YOL) KAVRAMI 7

©

23/03/2018 - 15:10 KUR’AN’DA MÜJDE ve EÐÝTÝM ÝLÝÞKÝSÝ

©

19/02/2018 - 12:30 KUR’ANDA SEBÎL (YOL) KAVRAMI 6

©

19/01/2018 - 10:43 KUR’ANDA SEBÎL (YOL) KAVRAMI 5

©

25/12/2017 - 11:58 SELÂM OLARAK TAHÝYYE

©

20/11/2017 - 10:27 KUR’ANDA SEBÎL (YOL) KAVRAMI 4

©

18/10/2017 - 10:33 KUR’ANDA SEBÎL (YOL) KAVRAMI 3

©

21/09/2017 - 12:14 KUR’ANDA SEBÎL (YOL) KAVRAMI 2

©

28/08/2017 - 09:17 KUR’ANDA SEBÎL (YOL) KAVRAMI 1

©

24/06/2017 - 12:14 ÞEHÂDET ÝMAN ÝDDÝASIDIR AMA ÝSBATI GEREKÝR

©

23/05/2017 - 16:44 ORUÇ ÝMSAK (TUTMAK)TIR

©

29/03/2017 - 10:51 BU DEVÝRDE PEYGAMBERÝ ÖRNEK ALMAK 5

©

08/03/2017 - 16:07 BU DEVÝRDE PEYGAMBERÝ ÖRNEK ALMAK 4

©

04/02/2017 - 11:56 BU DEVÝRDE PEYGAMBERÝ ÖRNEK ALMAK 3

©

02/01/2017 - 10:23 BU DEVÝRDE PEYGAMBERÝ ÖRNEK ALMAK 2

©

05/12/2016 - 10:11 BU DEVÝRDE PEYGAMBERÝ ÖRNEK ALMAK 1

©

02/11/2016 - 10:38 KUR’AN’A GÖRE KUR’AN’IN TEMEL ÖZELLÝKLERÝ

©

01/10/2016 - 11:23 SÖZÜN EN GÜZELÝNE UYMAK ÝYÝ SONUCA GÖTÜRÜR

©

08/09/2016 - 09:05 ÝBRAHÝM’ÝN ve HÂCER’ÝN KURBANI

©

31/08/2016 - 10:15 ZALÝMLERE YANAÞMAK TEHLÝKELÝDÝR

©

15/07/2016 - 18:56 BÝRÝLERÝ YALAN SÖYLEMEYE DEVAM EDÝYOR

©

25/06/2016 - 09:34 TEZKÝYE, RAMAZAN ve ORUÇ 5

©

18/06/2016 - 11:00 TEZKÝYE, RAMAZAN ve ORUÇ 4

©

13/06/2016 - 10:16 TEZKÝYE, RAMAZAN ve ORUÇ 3

©

06/06/2016 - 09:53 TEZKÝYE, RAMAZAN ve ORUÇ 2

©

30/05/2016 - 12:45 TEZKÝYE, RAMAZAN ve ORUÇ 1

©

05/05/2016 - 14:03 EN HAYIRLI TOPLULUK 3

©

11/04/2016 - 10:06 EN HAYIRLI TOPLULUK 2

©

14/03/2016 - 12:55 EN HAYIRLI TOPLULUK 1

©

16/02/2016 - 09:58 hz. ÂDEM’ÝN BABASI KÝM

©

26/01/2016 - 18:23 hz. EBU BEKR SÜNNÝ, hz. ALÝ de ÞÝȊ DEÐÝLDÝ

©

26/12/2015 - 15:13 PEYGAMBERE ÝHTÝYAÇ VAR MI 10

©

23/11/2015 - 09:48 PEYGAMBERE ÝHTÝYAÇ VAR MI 9

©

27/10/2015 - 16:44 PEYGAMBERE ÝHTÝYAÇ VAR MI 8

©

28/08/2015 - 19:24 PEYGAMBERE ÝHTÝYAÇ VAR MI 7

©

20/07/2015 - 18:04 ALLAHA’ YAKIN OLMA BÝLÝNCÝ

©

30/06/2015 - 16:39 KUR’AN’DA RAMAZAN

©

29/05/2015 - 11:31 PEYGAMBERE ÝHTÝYAÇ VAR MI 6

©

23/04/2015 - 12:54 PEYGAMBERE ÝHTÝYAÇ VAR MI 5

©

03/04/2015 - 18:21 PEYGAMBERE ÝHTÝYAÇ VAR MI 4

©

09/03/2015 - 13:03 PEYGAMBERE ÝHTÝYAÇ VAR MI 3

©

03/02/2015 - 14:43 PEYGAMBERE ÝHTÝYAÇ VAR MI 2

©

30/12/2014 - 13:11 PEYGAMBERE ÝHTÝYAÇ VAR MI 1

©

27/11/2014 - 17:04 ALLAH’IN SELÂMINA LAYIK OLMAK 5

©

19/11/2014 - 12:19 ALLAH’IN SELÂMINA LAYIK OLMAK 4

©

20/10/2014 - 15:53 ALLAH’IN SELÂMINA LAYIK OLMAK 3

©

27/08/2014 - 13:16 ALLAH’IN SELÂMINA LAYIK OLMAK 2

©

01/08/2014 - 11:04 ALLAH’IN SELÂMINA LAYIK OLMAK 1

©

04/07/2014 - 16:31 BESMELE; ÝMAN ve SAYGI ÝKRARIDIR

©

30/05/2014 - 18:48 ABDEST ALMAK PEYGAMBER’E KARDEÞ OLMAKTIR

©

11/04/2014 - 10:53 AÇLIK ve KORKU UYARISI

©

09/04/2014 - 11:21 ENGELLER ve AYAK BAÐLARI 4

©

03/04/2014 - 14:39 ENGELLER ve AYAK BAÐLARI 3

©

10/01/2014 - 11:15 ENGELLER ve AYAK BAÐLARI 2

©

24/12/2013 - 14:11 ENGELLER ve AYAK BAÐLARI 1

©

11/11/2013 - 15:39 BÜYÜK HÝCRETÝN BÜYÜK SONUÇLARI

©

09/10/2013 - 10:15 PEYGAMBER’E ÝTAAT ÞART MI

©

03/09/2013 - 12:27 KUR’AN’DA AÝLE MODELLERÝ 2

©

12/08/2013 - 08:51 KUR’AN’DA AÝLE MODELLERÝ-1

©

08/07/2013 - 11:36 ORUÇ ve ÖZGÜRLÜK BÝLÝNCÝ

©

17/06/2013 - 15:46 ÝMANIN KAZANIMLARI

©

21/05/2013 - 11:05 ALLAH’IN YARDIMCILARI (Ensâru’llah) 2

©

22/04/2013 - 10:26 ALLAH’IN YARDIMCILARI (Ensâru’llah) 1

©

19/03/2013 - 13:02 ALLAH’A HAKKIYLA SAYGI (Haþyetu’llah)

©

14/02/2013 - 13:37 ALÇAK DÜNYA (MI)

©

24/01/2013 - 14:11 ALLAH’TAN KORKMALI (MIYIZ?) 2

©

27/12/2012 - 10:14 ALLAH’TAN KORKMALI (MIYIZ?) 1

©

20/11/2012 - 10:13 ON MUHARREM’DE NE OLMUÞTU

©

19/10/2012 - 10:58 KURBAN: ALABÝLMEK ÝÇÝN VERMEKTÝR

©

25/09/2012 - 10:56 ALLAH’IN DOSTLARI (Evliyâu’llah) 2

©

27/08/2012 - 15:54 ALLAH’IN DOSTLARI (Evliyâu’llah) 1

©

23/07/2012 - 11:13 RAMAZAN ÝSLÂMIN SEMBOLLERÝNDENDÝR (Þeâiru’llah) 3

©

26/06/2012 - 15:23 ALLAH’IN SEMBOLLERÝ (Þeâiru’llah) 2

©

30/05/2012 - 16:11 ALLAH’IN SEMBOLLERÝ (Þeâiru’llah) 1

©

26/03/2012 - 13:05 MUVAHHÝDLERÝN ÖZELLÝKLERÝ

©

29/02/2012 - 13:29 ALLAH’I UNUTANLAR GÝBÝ OLMAYIN

©

26/01/2012 - 14:37 DÝNLEME AHLÂKI 4

©

28/12/2011 - 11:22 DÝNLEME AHLAKI 3

©

28/11/2011 - 11:10 AZAPLA MÜJDELEME

©

20/10/2011 - 17:42 KURBAN; NE KADAR VAZGEÇEBÝLÝRSEN

©

07/09/2011 - 14:36 DEDÝN KÝ…

©

05/08/2011 - 19:47 ORUÇ TAKVAYI GÜÇLENDÝRÝR

©

04/07/2011 - 14:35 DÝNLEME AHLAKI 2

©

03/06/2011 - 12:02 DÝNLEME AHLÂKI 1

©

09/05/2011 - 13:57 ALLAH’IN ÝPÝ (HABLU’LLAH)

©

18/04/2011 - 14:24 ALLAH’IN BOYASI (Sibðatu’llah)

©

07/03/2011 - 13:00 ALLAH’IN HAKKI (Hakku’llah)

©

14/02/2011 - 12:04 Boþ Ýþlere Müþteri Olmak

©

06/01/2011 - 10:38 ALLAH’IN KULLARI

©

22/11/2010 - 14:56 ALLAH’IN GÜNLERÝ

©

14/10/2010 - 18:51 HARAM KAZANÇ ÝFSAT EDER

©

26/07/2010 - 14:14 Orucu Yürek Ýle Tutmak

©

22/06/2010 - 12:39 Okunmasý Gereken Üç Kitap

©

18/05/2010 - 11:47 Ahirete Ýman : Hesap Verme Bilinci

©

28/04/2010 - 11:02 MÜSRÝF KÝMDÝR

©

22/03/2010 - 15:27 ÝSRAF; ÇAÐDAÞ AÞIRILIK (2)

©

22/02/2010 - 13:23 ÝSRAF; ÇAÐDAÞ AÞIRILIK (1)

©

30/12/2009 - 17:40 ÝSLÂMÎ KAYNAKLAR AÇISINDAN ÞÝÝR

©

23/11/2009 - 16:17 BAYRAMIN BAÐIÞLADIÐIN KADARDIR

©

19/10/2009 - 14:55 Vahiy Karþýsýnda Peygamber

©

24/07/2009 - 11:15 ORUÇ ve DENGE

©

25/06/2009 - 09:29 MUHABBETULLAH (ALLAH SEVGÝSÝ) 4

©

01/06/2009 - 14:57 MUHABBETULLAH (ALLAH SEVGÝSÝ) 3

©

28/04/2009 - 16:06 MUHABBETULLAH (ALLAH SEVGÝSÝ) 2

©

16/02/2009 - 23:26 MUHABBETULLAH (ALLAH SEVGÝSÝ) 1

©

05/01/2009 - 23:03 HÝCRET ÜZERÝNE DÝYALOÐ

©

22/12/2008 - 23:37 KUR’AN’DA KURBAN KAVRAMI (1)

©

17/11/2008 - 23:27 Ýnsaf ve Ahlak Adaletin Kaynaðýdýr

©

03/09/2008 - 22:03 ÝNSANIN GÖREVÝ -2

©

05/06/2008 - 23:35 ÝNSANIN GÖREVÝ -1-

©

18/03/2008 - 01:09 HAYATA DÖNÜÞEN ZÝKÝR
 
 

Site Ýçi Arama

9 Sevvâl 1445 |  18.04.2024

Bir Ayet

Bismillâhirrahmânirrahîm

(Ey Muhammed!) De ki: "Ey insanlar! Þüphesiz ben, yer ve göklerin hükümranlýðý kendisine ait olan Allah'ýn hepinize gönderdiði peygamberiyim. O'ndan baþka hiçbir ilâh yoktur. O, diriltir ve öldürür. O hâlde, Allah'a ve O'nun sözlerine inanan Resûlüne, o ümmî peygambere iman edin ve ona uyun ki doðru yolu bulasýnýz."


( Araf Sûresi - 158)

Bir Hadis

Ebû Hüreyre radýyallahu anh den rivayet edildiðine göre;

Hz. Peygamber aleyhisselâm þöyle buyurdu:

“Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin.
Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse akrabasýna iyilik etsin.
Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse ya faydalý söz söylesin veya sussun!”

Buhârî, Nikâh 80, Edeb 31, 85, Rikâk 23; Müslim, Îmân 74, 75, 77

Bir Dua

“Allah’ým! Müslümanlar olarak canýmýzý al, Müslümanlar olarak dirilt, rezil olmadan
ve fitneye uðramadan salih kullarýnýn arasýna dahil eyle.”

(Hâkim, Deavât, No:1868)

Hikmetli Söz

Baþlangýçta her þey hayaldir. Süleymaniye kubbeleri yeryüzünü örtmeden evvel, Selimiye minareleri gökyüzüne set çekmeden evvel birer hayaldiler!


Canlý yayýn

Ýslam Ansiklopedisi

  Tasarým : Networkbil.NET

@2008 kuraniterbiye.Com