"Ey insanlar! Resûlullah Rabbinizden size hakkı getirdi, kendi iyiliğiniz için ona iman edin.
Eğer inkâr ederseniz bilin ki göklerde ve yerde ne varsa Allah'ındır. Allah alîmdir, hakîmdir (her şeyi bilir, tam hüküm ve hikmet sahibidir). "
( Nisa Suresi - 170)
Bir Hadis
Fadâle b. Ubeyd (r.a.)’tan rivayet edilmiştir:
Resululah (s.a.), bir adamın; namazdan sonra Allah’a hamd etmeden, Peygamber aleyhisselâm’a salât ve selâm getirmeden dua ettiğini işitti. Bunun üzerine Resulullah (s.a.): “«Bu adam acele etti» buyurdu. Sonra o adamı yanına çağırdı. Ona veya bir başkasına: «Sizden birisi, dua edeceği zaman ilk önce Allah’a hamdü senâ etsin, sonra Peygamber (s.a.)’e salât ve selâm getirdin. Daha sonra da dilediği şekilde dua etsin.» buyurdu.”
“Rabbim! Bana tarafından temiz bir nesil ihsan eyle! Kuşkusuz sen duayı işitmektesin.”
Âl-i İmrân Suresi-38
Hikmetli Söz
Şaka yoluyla söylenmiş olsa bile akıllı insanın ders almayacağı söz yoktur. Ama cahilin önünde yüzlerce hikmetlerden bahsetsen, bu onun kulağına şaka gibi gelir.