Ana Sayfa   |   Görüntülü Dersler  |  Sesli Dersler   |  Kur'an Araþtýrmalarý   |  Ýlmi YAZILAR   |  Aile Eðitim Yazýlarý   |  Çocuk Eðitimi Yazýlarý   |  Yazarlar  |  Ýletiþim

Kur`an-i Kerim ve Mealleri

Namaz Sureleri Tefsiri

Cuma (Tefsir) Dersleri

Hadis Dersleri

Cami Dersleri

Hz. Peygamberin Hayatý (s.a.v)

Ýnsaný Tanýmak (Radyo)

Tv Programlarý

Seminer ve Konferans

Kýsa Dersler

Özel Konular

Fýkhi Konular

Aile Eðitim Seminerleri

Foto Galeri

Üyelik Giriþi

Kull. Adı

:

Şifre

:
   

Ücretsiz Üyelik
Şifremi Unuttum

Güncel Videolar

Eðitimcilere ÖZEL
Gazze Duasý
Gençlerle Ýletiþim (Günýþýðý- Reþitpaþa​)
Uyumlu Evlilik Yöntemi (Bulgurlu)

Namaz Vakitleri

Sayaç

Sayac
Tekil (Bugün) 2150
Toplam 15285404
En Fazla 20355
Ortalama 2611
Üye Sayýsý 1175
Bugün Üye Olan 0
Online Ziyaretci
 
 

Ýman Erdem Ýliþkisi

Bilindiði gibi; dinimize ait hükümler üç ana gruba ayrýlýrlar. Bunlardan ilkini inanç ve itikad, ikincisini ibadat ve muamelât, üçüncüsünü de ahlâk konularý oluþturmaktadýr.
02/12/2010

Bu yazýmýzda kâmil manada bir Allah inancýnýn lüzumu ve böyle bir imana sahip olmanýn insanlara kazandýracaðý ahlâkî fazilet ve güzelliklerin üzerinde durmaya çalýþacaðýz.
Bilindiði gibi; dinimize ait hükümler üç ana gruba ayrýlýrlar. Bunlardan ilkini inanç ve itikad, ikincisini ibadat ve muamelât, üçüncüsünü de ahlâk konularý oluþturmaktadýr. Birbiriyle iç-içe olan bu hükümlerin tamamý, insanlarýn dünya ve ahiret hayatýný tanzim ve her iki cihanda mutlu olmasýný saðlama gayesi taþýrlar. Nitekim iman ibadetin; ibadet üstün ahlâkýn, üstün ahlâk da insan-ý kâmil olmanýn temelini teþkil ederler. Kâmil insan ise, dünyada Rýza-yý Bari Ôye uygun hareket eden ve buna karþýlýk vadedilen ilahî nimetleri kazanarak ebedî mutluluða nail olmaya hak kazanan kimse demektir.
Dinimize ait hükümleri ihtiva eden Kur'an-ý Kerim, Yüce Allah'ýn rýzasýný nasýl elde edeceðimizi ve ona giden yollarýn neler olduðunu açýkça göstermiþ bulunmaktadýr. 0, her þeyden önce sâlim ve saðlam bir iman sahibi olmayý önermiþtir. Þüphesiz böyle bir imanýn ön þartý; Yüce Rabbimizi bilmek, O'nu noksan sýfatlardan tenzih edip kemal sýfatlarýyla tanýmaktýr. Ýkinci þartý ise, Hz. Muhammed (s.a.v.)'i Allah'ýn kulu ve resulü olarak kabul etmek, bildirdiklerinin de hak olduðuna ve Allah katýndan geldiðine dair iman ve ikrarda bulunmaktýr.
Kur'an-ý Kerim'in bildirdiðine göre Allah vardýr ve birdir. Ýnsan, etrafýnda olanlara ve kendi nefsinde yaþadýklarýna þöyle bir baksa, O'nun var ve bir olduðunu apaçýk bir þekilde anlar. Ýçinde bulunduðumuz bu kâinatýn yaratýcýsý olan Allah, ayný zamanda din gününün, yani ahiret hayatýnýn da sahibidir. Hiç kimseye muhtaç deðildir. Aksine herkes ve her þey O'na muhtaçtýr. Hay (diri)dýr, ezelî ve ebedîdir. 0, her þeye kâdirdir. Rahmeti her þeyi kuþatmýþtýr. Merhamet etmeði sever. Ayný zamanda hikmet sahibidir. Her þeyi bilen, her þeyi gören, her þeyden, hattâ kalblerde saklý tutulanlardan dahi haberdar olandýr.
Her müslümanýn Allah hakkýndaki inancýnýn bu þekilde olmasý gerekmektedir. Þüphesiz böyle bir iman, tüm insanlýk için en büyük bir deðer, en saðlam bir destek ve dayanak ve de en güvenilir bir rehberdir. Zira böylesine ulvi bir rehber, insaný ortada kalmaktan, her türlü kötülüðe dalmaktan korur, birçok iyilikler yapmasýný, ibadet ve itaat duygusunu artýrarak manevi hazlara ulaþmasýný ve sonuç olarak da mutlu olmasýný saðlar.
Kur'an-ý Kerim, insanýn bu kemal noktasýna gelme halini "ittika" ve "ihsân" dereceleri olarak göstermektedir. Ýttikayý, korku ve ümit içinde bir yaklaþýmla Allah'dan gerektiði þekilde sakýnma; ihsaný ise Allah'ý daima hartýrda tutma, 0'ndan haya etme (utanma), her þeyi Yüce Yaratan'dan bilerek büyük bir sevgi ve minnet duygusu içinde O'na yönelme ve baðlanma diye açýklamaktadýr. Ýhsân'ýn ne olduðu hakkýnda Cebrail aleyhisselam tarafýndan sorulan bir soruya karþýlýk olarak sevgili Peygamberimiz þöyle buyurmuþtur: "Ýhsân, Allah'ý görüyormuþ gibi O'na ibadet etmendir. Sen O'nu görmüyor olsan dahi, O'nun seni gördüðünü bilmendir."(1)
Ayrýca Kur'an-ý Kerim, insanýn bu ideal noktaya gelmesi halini Allah'ýn boyasý ile boyanma, O'nun öngördüðü sýfatlar ile sýfatlanarak ahlâkî ile ahlâklanma olarak tanýmlamaktadýr. Allah'ýn sýfatlarý ile sýfatlanan bir kimsenin, en güzel faziletlerle donanmýþ olacaðýnda asla þüphe yoktur. Onun içindir ki sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.), bizlerin Allah'ýn emrettiði üstün ahlâkla ahlaklanmamýzý istemiþtir.(2)
Vahdaniyet, yani bir ve tek olma sýfatý, hem inanç ve idealde, hem de toplumun her kesiminde olmasý gereken birlik fikrinin, beraberlik idealinin yegâne kaynaðýdýr. Kur'an-ý Kerim, birlik ve beraberlik anlayýþýnýn bulunmayýþýný "fitne" olarak vasýflandýrmakta, fitneyi de katl, yani adam öldürme fiilinden daha büyük bir kötülük saymaktadýr.
Allah'ýn kudret sýfatýný kendisine rehber edinen insan, her sýkýntýya katlanmayý, her zorluðu yenmeyi, her çeþit kötülükle mücadele etmeyi; Hikmet sýfatýný rehber edinen, hak ve hakikatin gerçek bilgide olacaðýný, dolayýsýyla zan ve þüpheye dayanan anlayýþlarýn terk edilmesi gereðini; Onun Esmâ-i Hüsnâsýndan Adalet sýfatýný rehber edinen, hak ve hukuka riayet etmeyi, bu hak kime ait olursa olsun, onu mutlaka koruyup kollamayý ve her türlü haksýzlýktan uzak kalmayý; Rahman ve Rahim sýfatlarýný rehber edinen ise Allah için sevmeyi ve Allah için iyilik yapmayý öðrenir.
Þüphesiz insan, her þeyden çok Yaratan'ýný sever. 0 nedenle Mü'minlerin gönlünde bulunan en büyük sevgi, sevgilerin en yücesi olan Allah sevgisidir. Ancak Yunus Emre'nin deyiþiyle insan, yaratandan ötürü yaratýlanlarý da sevmek durumundadýr. Bu manada Ýslâm, zaten Allah sevgisi ile yaratýlanlarýn sevgisini, özellikle de insan sevgisini iç-içe ve eðer teþbihte hata olmazsa, birbirine yapýþýk ikiz kardeþler olarak görmüþ ve göstermiþtir. Çünkü Allah sevgisinin yüceliðine, Allah'ýn eseri olan mahlukatýn sevgi merdiveni kullanýlmadan çýkýlamaz. Zaten Resulullah (s.a.v.) da; "Allah'a yemin ederim ki, müslüman olmadýkça Cennet'e giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de müslüman olamazsýnýz"(3) buyurmamýþ mýdýr ?
Allah sevgisi, Allah'ýn emir ve yasaklarýna uyma, samimiyet, tevekkül ve teslimiyetle O'na baðlanma þeklinde tezâhür eder. Böyle bir sevgi, insanlar arasýndaki iliþkilerin güzelleþmesini, Allah rýzasýna dayanan iyiliklerin artmasýný da saðlar. Bu suretle kardeþlik, birlik ve beraberlik baðlarý ile dirlik ve düzen anlayýþý geliþir. Ayrýca birlikte yaþamanýn vazgeçilmez þartlarýndan biri olan toleransý ve hoþgörü ortamýnýn doðmasýna yardým eder. Kuþkusuz o da her yer ve zamanda ihtiyaç duyduðumuz toplumsal barýþ demektir.
Bilindiði gibi insanlar arasýnda olmasý gereken dostluklarýn azalmasý, ona baðlý olarak da öfke, hiddet ve düþmanlýklarýn artmasý çoðu kez sevgi eksikliðinden kaynaklanmaktadýr. Ýnsanlarý rahatsýz eden yanlýþ düþünce, yanlýþ fiil ve davranýþlar ile onlardan neþ'et eden kötülüklerin tek sebebi de yine sevgisizliktir. Çünkü sevgi olsa, öfkeler diner, düþmanlýk duygularý siner, bir daha ortaya çýkma imkaný bulamadan kaybolup gider. Unutulmamasý gereken bir husus olarak söylemeliyiz ki, tüm faziletler, tüm iyilik ve güzellikler, sadece sevgi ve samimiyet ortamýnda doðar ve geliþirler. Bu bakýmdan, günümüzde yaþadýðýmýz rahatsýzlýklarýn  yok edilmesi için Allah rýzasýna dayanan sevgi pýnarýný herkesin gönlüne iyice akýtmamýz gerekmektedir. Çünkü bu sevgi ve samimiyet olmadan, yüce dinimizin hedeflediði faziletli hayat ve kâmil ahlâk idealini yakalamamýz mümkün deðildir. Nitekim toplumsal barýþ, ahlâk ve fazilet konusunda ortaya çýkan problemlerin, geçmiþte de hep sevgi yoluyla halledildiðini görmekteyiz. Gerçekten de, söz geliþi Anadolu'nun en buhranlý, dolayýsýyla Anadolu insanýnýn en bunalýmlý dönemlerinde gelen Hz. Mevlana'nýn, Hacý Bayram Veli'nin, Yunus Emre'nin, Hacý Bektaþ-ý Veli'nin metodu sevgi esasýna dayanýyordu. Daha önce gelen Ahmet Yesevî'ninki de öyle... Zira bu metot bizzat Yüce Allah tarafýndan va'z edilen ve Resûlü tarafýndan uygulanan ilahî bir metottur. Kendi mesajýný insanlara teblið etme görevi ile görevlendirdiði Resulüne Yüce Allah "onlarla (muhataplarýnla) en gülzel þekilde mücadele et"(4) emrini verdikiten baþka bakýnýz bir de ne buyurmaktadýr: "Ýyilikte kötülük bir olmaz. Sen kötülüðü iyilikle önle. O zaman (görürsün ki), seninle arasýnda düþmanlýk olan kimse, sanki yakýn bir dost olur."(5)  Ýþte Resulüllah (s.a.v.)'ýn uyguladýðý metot bu metot idi; elde ettiði muazzam sonuç ise herkesin malumudur.
Atalarýmýzýn da iþaret ettiði gibi, kan nasýl sadece su ile yýkanýrsa, kötülükler de ancak iyilikle silinir ve yok edilir. Kuþkusuz bu düþünce, Ýslâm'ýn insanlýða kazandýrmak istediði en büyük hasletlerden biridir. Ancak Kur'an-ý Kerim'in bildirdiðine göre "bu haslete, sadece sabredenlerle (hayýrda) büyük pay sahibi olan kimse kavuþturulur"(6).
Kur'an-ý Kerim'de bu ayeti destekleyen baþka ayetler de vardýr. Allah'ýn rýzasýný ve O'nun sevgisini kazanmanýn iyilik yapma, sabýrlý olma, hakký söyleme ve insanlarý sevme þartýna baðlý olduðunu birlikte gösteren o ayetlerden bazýlarýnýn meali þöyledir:
"Asra yemin ederim ki insan, gerçekten ziyan içindedir. Ancak bundan iman edip salih ameller iþleyenler, birbirlerine hakký ve sabrý tavsiye edenler müstesnadýr"(7). " O kimseler ki varlýkta ve yoklukta mallarýndan infak ederler. Öfkelerini yutar ve insanlarý affederler. Allah, iyilik ve ihsanda bulunanlarý sever."(8)
Yukarýdan beri söylediklerimizi bir sonuç olarak özetlemek gerekirse söylenecek söz merhum Âkif'in güzel bir biçimde dizelediði þu beytindeki sözden baþkasý olamaz:
Ne ilimdir veren ahlâka yükseklik ne irfandýr,
Fazilet hissi insanlarda Allah korkusundandýr.

(1)  Sahih-i Müslim, Ýman, 1.
(2)  Bkz: Sahih-i Buhari, Ýsti'zan 1; Müslim, Birr
      115, Cennet 28.
(3)  Buhari, Edebü'l-Müfred, 1/359. H. No:260.
(4)  Nahl, 16/125.
(5) Fussilet, 41/34.
(6)  Fussilet, 41/35.
(7)  Asr Suresi, 103/1-4.
(8)  Al-i Ýmran, 3/134. 

 

Bu yazý 2821 defa okunmuþtur...

Yorum Ekle

Yazdýr

YORUM LÝSTESÝ

KATEGORÝDEKÝ DÝÐER HABERLER

n

12/02/2024 - 10:58 ÜMMET OLMAK

n

27/11/2023 - 09:29 ÝMAN VE SAMÝMÝYET

n

08/08/2022 - 10:21 ÝSLAM’IN ASLÝ KAYNAKLARINI DOÐRU ANLAMANIN YÖNTEMÝ ÜZERÝNE

n

04/10/2021 - 11:28 KÖTÜLÜKLERDEN ALIKOYAN NAMAZ HANGÝ NAMAZDIR?

n

24/05/2021 - 03:53 GERÇEK KIYMET ÖLÇÜSÜ:  SALÝH VE BAKÝ AMEL

n

05/04/2021 - 08:34 FELSEFENÝN ÇALDIÐI ÝNSANLAR

n

08/03/2021 - 11:02 TEVHÝDDEN HÝDAYETE  NEBEVÝ RÝSALET

n

12/01/2021 - 11:25 ÝÞTE TOPLUMUMUZUN HÂLÝ BU

n

06/10/2020 - 02:15 PEYGAMBER EFENDÝMÝZÝN HÝCRET YOLCULUÐU

n

06/10/2020 - 11:27 ÞEHÝTLER ÖLMEZ!

n

31/08/2020 - 04:09 SONUÇLARI ÝTÝBARIYLA ÝSTÝÐFAR VE TÖVBE / Dr. Abdülkadir ERKUT

n

06/07/2020 - 09:49 GENÇLÝK NEREYE GÝDÝYOR? / Abdülhamit Kahraman

n

25/06/2020 - 10:51 ÞÝMDÝ TAM ZAMANI / Abdülhamit Kahraman

n

18/05/2020 - 12:33 CÂMÝLER KAPATILDI  CUMALAR KALDIRILDI AMA.. / Abdülhamit Kahraman

n

23/04/2020 - 04:29 RAMAZANDA HAYATIN VE ÖLÜMÜN MUHASEBESÝNÝ YAPMAK / Dr. Muhlis AKAR 

n

23/04/2020 - 02:47 ÞEHR-Ý RAMAZAN VE SORUMLULUK BÝLÝNCÝ / Prof. Dr. Ramazan ALTINTAÞ

n

06/04/2020 - 10:26 HER HÂLÝMÝZE ÞÜKREDEBÝLMEK / Dr. Lamia LEVENT ABUL

n

30/03/2020 - 10:30 KULLUÐUN EN GÜZEL KIVAMI: ÝHSAN / Prof. Dr. Safi ARPAGUÞ

n

16/12/2019 - 10:13 HZ. PEYGAMBER (S.A.S.) DÖNEMÝNDE ÝLÝM / Prof. Dr. Þakir GÖZÜTOK

n

30/08/2019 - 10:56 HARAMDAN HELALE HÝCRET ETMEK

n

29/08/2019 - 02:59 ZÝKÝR: KALPLERÝ DÝRÝLTEN ÝKSÝR

n

17/12/2018 - 01:05 ALLAH’A YÖNELÝÞ BÝLÝNCÝNÝ TAZELEME: TÖVBE

n

17/12/2018 - 12:56 MANEVÝ ARINMA: TÖVBE

n

19/11/2018 - 10:47 Ýnancý kuþanan gençler

n

19/11/2018 - 10:42 Hz. Peygamberi Gençlere Anlatabilmek

n

17/10/2018 - 03:38 Mescitlerde Namaz Kýlmak ve Takva Sahibi Ýmam Olmak

n

30/03/2018 - 12:31 DEÝZMÝ VE ATEÝZMÝ BESLEYEN ÖNEMLÝ BÝR FAKTÖR ÝBADETSÝZLÝ

n

29/03/2018 - 12:11 MÜSLÜMANLARIN ÝLK KIBLESÝ MESCÝD-Ý AKSA VE MÜBAREK ÞEHÝR KUDÜS

n

04/01/2018 - 10:52 NEFÝS ÝLE MÜCADELE CÝHAD-I EKBER

n

03/01/2018 - 11:14 DÝNÎ TEBLÝÐDE DÝL VE ÜSLUP NASIL OLMALIDIR?

n

14/11/2017 - 11:22 HZ. PEYGAMBER’Ý GÜNÜMÜZ ÝNSANINA DOÐRU ANLATMAK

n

02/10/2017 - 04:02 ÝNSAN ONURU VE ALLAH’A KULLUK

n

02/10/2017 - 03:31 ASIL DÝN AÞIRI YORUM

n

02/10/2017 - 03:08 DÝN GÜVENLÝÐÝ BAÐLAMINDA DÝNÝN DOÐRU ANLAÞILMASI VE YORUMLANMASI

n

19/08/2017 - 09:04 Kurban ya da Baþýndan Serçe Geçen Bir Çocuktur  ÝSMAÝL

n

12/07/2017 - 10:42 ÝNSANLIÐA KARÞI EN BÜYÜK GÜNAH:  FÝTNE

n

13/06/2017 - 12:14 RAMAZAN MEKTEBÝ

n

13/06/2017 - 12:07 EMANET AHLAKI

n

13/06/2017 - 11:59 RAMAZAN MEDENÝYETÝ

n

19/04/2017 - 03:16 HZ. PEYGAMBER VE GÜVEN TOPLUMU: DARU'S-SELAM

n

28/03/2017 - 02:41 SANAL DÜNYA VE  DEÐÝÞEN MAHREMÝYET

n

17/02/2017 - 03:17 PARALEL DÝNLERÝ KÝMLER SEVER

n

17/02/2017 - 12:40 “HADÝS ÝLMÝ”NÝN ÝSLÂMÎ ÝLÝMLER ARASINDAKÝ YERÝ

n

13/02/2017 - 12:17 KALPLERÝNDE MARAZ BULUNANLAR: MÜNAFIKLAR

n

01/02/2017 - 11:12 TEFRÝKAYA DÜÞENLER GÝBÝ OLMAYIN

n

29/12/2016 - 10:25 BÝR GÜVEN ABÝDESÝ:  Muhammedü’l-Emin

n

19/12/2016 - 04:10 Fitne ve Fesadýn Baþka Bir Versiyonu: ÝFTÝRA VE SUÇLAMA

n

18/10/2016 - 11:53 Bir Mektep Olarak CAMÝ

n

26/09/2016 - 11:04 Peygambersiz Ýslam Söylemi

n

22/09/2016 - 12:08 VÝCDANIMIZIN "Selfie"SÝNÝ ÇEKEBÝLÝR MÝYÝZ ?

n

21/09/2016 - 02:57 Boþ Vakit mi Dediniz?

n

10/08/2016 - 01:00 RASULULLAH (S.A.S.) BÖYLE BUYURDU

n

10/08/2016 - 12:44 Narsisistik Kiþilik

n

14/06/2016 - 11:32 Ramazanda Gönülden Tevhidi Yaþamak

n

06/06/2016 - 02:55 Kur’an Ýkliminde Ýyiliklerle Dinamik Bir Hayat Ýnþasý

n

02/06/2016 - 04:44 Ramazan ve iYiLiK

n

02/05/2016 - 12:25 HZ. PEYGAMBER’ÝN MESAJINI DOÐRU ANLAMAK

n

08/04/2016 - 03:14 Yoðunlaþmýþ Ýbadet Mevsimi: “Üç Aylar”

n

24/03/2016 - 10:35 DUANIZ OLMASA

n

24/03/2016 - 10:31 SAHÂBE’NÝN PEYGAMBER SEVGÝSÝ

n

01/02/2016 - 11:48 ZÂLÝME HAKKI SÖYLEMEK

n

19/01/2016 - 04:35 ZOR ZAMANDA Müslüman Olmak

n

18/01/2016 - 02:04 Huzurda Huþu ile Durmak

n

18/01/2016 - 01:22 Alný Secdeye Varan Simalar

n

14/12/2015 - 11:41 HZ. ALÝ (Ö: 40/660)’NÝN KUR’AN-I KERÝM ANLAYIÞI

n

01/12/2015 - 02:21 SAHÂBE’NÝN PEYGAMBER SEVGÝSÝ

n

26/11/2015 - 02:10 Namaz: Divan-ý Ýlahîde Durup Tevhide Ermektir

n

19/11/2015 - 03:13 Kur’an ve Sünnet Perspektifinden Bilgi AHlAKI

n

19/11/2015 - 03:11 Ýlim, Marifet ve Hikmet Ýliþkisi

n

22/10/2015 - 12:39 Söz mü Sükût mu?

n

09/10/2015 - 02:23 Haccýn Evrensel Boyutu

n

07/09/2015 - 04:20   KURBAN

n

07/09/2015 - 04:14 Mescitler Arasýnda Mescid-i Aksa’ya Dair

n

06/07/2015 - 12:25 SADAKA-Ý FITIR

n

06/07/2015 - 12:23 TERAVÝH NAMAZI

n

23/06/2015 - 03:48 Þeytanýn Telkini VESVESE

n

19/06/2015 - 04:50 RAMAZAN

n

15/06/2015 - 06:11 Kardeþlik ve Dostluða Açýlan Pencere SELAM

n

15/06/2015 - 03:24 Vücutta Dolaþan Sinsi Düþman: Þeytan

n

12/06/2015 - 03:38 Ýnsanýn Temel Bir Zaafý

n

12/06/2015 - 03:07 Mültecilere Hicret Yurdu            ya da Muhacire Ensar Olmak

n

06/05/2015 - 02:27 DERÝN BÝR MUHALEFET

n

27/04/2015 - 12:31 Merhameti Kuþanmak

n

27/04/2015 - 12:30 Þiddet Karþýsýnda rahmet Peygamberi 

n

17/01/2015 - 04:13 HADÝSLERÝN DOÐRU ANLAÞILMASINDA VE YORUMLANMASINDA TAKÝP EDÝLECEK YÖNTEM

n

23/12/2014 - 04:13 Müslümanýn Varlýkla Ýmtihaný

n

23/12/2014 - 04:12 Ýslami Bakýþla Varlýk ve Servet Algýmýz

n

16/12/2014 - 02:50 SÜNNET VAHÝY ÝLÝÞKÝSÝ

n

27/10/2014 - 03:06 Sabýr-Sâbir

n

24/10/2014 - 04:08 Hz. Peygamber ve Genç Sahabiler

n

24/10/2014 - 03:59 Okunmasý Gerekenler (12)

n

24/10/2014 - 03:53 Ýslam’ýn Gençlik Tasavvuru

n

04/07/2014 - 03:29 BORÇ ve KARZ-I HASEN

n

30/06/2014 - 04:46 Ramazan Ýklimi ve Helal Kazanç Bilinci

n

09/06/2014 - 11:33 ATÂLETÝ TATÝL ZANNETMEK

n

05/05/2014 - 02:42 HZ. PEYGAMBER (S.A.S.)’ÝN ADÂLET ANLAYIÞI

n

09/04/2014 - 02:07 BÝR YÖNETÝCÝ OLARAK RASULULLAH

n

21/03/2014 - 04:40 Allah’ýn Korumasýný Hak Etmenin Yolu: Sabah Namazý

n

10/02/2014 - 02:47 Deðerini Bilemediðimiz Ýki Eþsiz Nimet: Saðlýk ve Boþ Zaman

n

04/10/2013 - 05:02 “Hakikat”in Nihai Temsilcisi:  Hz. Muhammed (s.a.s.) 
 

Site Ýçi Arama

17 Sevvâl 1445 |  26.04.2024

Bir Ayet

Bismillahirrahmanirrahim

De ki: "Size vekil kýlýnan ölüm meleði, hayatýnýza son verecek, sonra Rabbinize döndürülmüþ olacaksýnýz."

( Secde sûresi - 11)

Bir Hadis

Resûlullah (s.a.v.) buyurdular ki:

“Allâhü Teâlâ’nýn fazlýndan ve ihsânýndan isteyiniz. Zira Allâh azze ve celle kendisinden istenilmesini sever. Ýbâdetlerin en faziletlisi (belâ ve sýkýntýlar karþýsýnda sabrederek) sýkýntýdan kurtulmayý beklemektir.”

(Sünen-i Tirmizî)

Bir Dua

Bismillahirrahmanirrahim

“Rabbim! Beni, annemi, babamý, inanmýþ olarak evime girenleri, mü’min erkekleri ve mü’min kadýnlarý baðýþla, zalimleri ise daima helak et.”

Nûh Suresi 28

Hikmetli Söz

Mecliste arif ol, kelamý dinle / El iki söylerse sen de bir söyle Elinden geldikçe iyilik eyle / Hatýra dokunup yýkýcý olma


Canlý yayýn

Ýslam Ansiklopedisi

  Tasarým : Networkbil.NET

@2008 kuraniterbiye.Com