Ana Sayfa   |   Görüntülü Dersler  |  Sesli Dersler   |  Kur'an Araþtýrmalarý   |  Ýlmi YAZILAR   |  Aile Eðitim Yazýlarý   |  Çocuk Eðitimi Yazýlarý   |  Yazarlar  |  Ýletiþim

Kur`an-i Kerim ve Mealleri

Namaz Sureleri Tefsiri

Cuma (Tefsir) Dersleri

Hadis Dersleri

Cami Dersleri

Hz. Peygamberin Hayatý (s.a.v)

Ýnsaný Tanýmak (Radyo)

Tv Programlarý

Seminer ve Konferans

Kýsa Dersler

Özel Konular

Fýkhi Konular

Aile Eðitim Seminerleri

Foto Galeri

Üyelik Giriþi

Kull. Adı

:

Şifre

:
   

Ücretsiz Üyelik
Şifremi Unuttum

Güncel Videolar

Eðitimcilere ÖZEL
Gazze Duasý
Gençlerle Ýletiþim (Günýþýðý- Reþitpaþa​)
Uyumlu Evlilik Yöntemi (Bulgurlu)

Namaz Vakitleri

Sayaç

Sayac
Tekil (Bugün) 1214
Toplam 15284468
En Fazla 20355
Ortalama 2610
Üye Sayýsý 1175
Bugün Üye Olan 0
Online Ziyaretci
 
 

Rahmet peygamberinin umuda yolculuðu

Müjdeci olmak, Hz. Peygamber’in en ayrýcalýklý vasfýdýr. O, karanlýklar arasýnda yolunu ve umudunu kaybetmiþlere yüksek tondan haykýrýþýyla umut aþýlayan ve yön gösterendir.
05/06/2012

Rahman ve Rahîm olan Rabbimiz, Peygamberimizi bütün insanlýk için bir rahmet olarak göndermiþ, Efendimiz de onlarý güzelliklerle müjdelemiþ ve fenalýklardan korumaya çalýþmýþtýr. Cenab-ý Hak; “Biz seni ancak bütün insanlara bir müjdeci ve bir uyarýcý olarak gönderdik. Fakat insanlarýn çoðu bilmezler.” (Sebe, 28.) buyurarak Sevgili Peygamberimiz’in “müjdeci” ve “uyarýcý” vasfýný zikretmektedir. Bu sebeple Efendimiz (s.a.s.), teblið ve davette bulunurken insanlarý kelime-i tevhide çaðýrmýþ, þehadet getirenleri cennetle müjdelemiþ, risaletini kabul edenlerle insanlýk onurunu kurtarmaya çalýþmýþtýr.

Haksýzlýða, zorbalýða, adaletsizliðe, emek sömürüsüne, cinsiyet ayrýmcýlýðýna, sömürü çarklarýna, güç hegemonyasýna tek baþýna tavýr koyan Peygamber Efendimiz, muhataplarýný insanca yaþamaya, merhamet kanatlarýný açmaya, paylaþmaya, kaynaþmaya, kardeþliðe ve sevmeye davet etmiþtir. Hakk’a kul olanlarý hiçbir gücün esaret altýna alamayacaðýný müjdelemiþ, Allah’tan korkanlarý hiçbir otoritenin sarsamayacaðýný bildirmiþ, Hakk’a yönelenlerin mahrum kalmayacaklarýný ilan etmiþ, Hak için hak yolda yürüyenlerin piþman olmayacaklarýný duyurmuþtur. Ümmetini secdelerini çoðaltmaya, huzur iklimine yolculuk yapmaya, gönülde ilahî tecellileri belirginleþtirmeye, sevgi toplumu inþa etmeye, medeniyet yürüyüþünde kendisine yardýmcý olmaya davet etmiþtir. Tevhit inancýna sadýk kalanlara ne þeytanýn zarar verebileceðini ne de nefsin ayak baðý olabileceðini ifade etmiþtir. Onunla beraber olanlarda yarýn endiþesi yoktur. Onun izini takip edenlerde korku ve endiþe yoktur. Ona kavuþma özlemi taþýyanlarda tembellik, yýlgýnlýk ve atalet söz konusu deðildir. O vuslatýn, hidayetin, sabrýn, teslimiyetin, vefanýn, emanete riayetin, muhabbetin ve insanlýðýn adresidir. O muhataplarýna seslenirken tüm çaðlara sesini duyurmuþ, bütün diyarlarý dolaþmýþ, tüm farklýlýklarý vahdet sarayýna davet etmiþtir.

Müjdeci olmak, Hz. Peygamber’in en ayrýcalýklý vasfýdýr. O, karanlýklar arasýnda yolunu ve umudunu kaybetmiþlere yüksek tondan haykýrýþýyla umut aþýlayan ve yön gösterendir. Haykýrdýðý prensip, “Allah’ýn rahmetinden umut kesmeyin. O bütün kusur ve günahlarý baðýþlar.” “Allah’ýn rahmetinden ancak gerçeði ve hakikati saklayan kâfirler umut keser.” (Yusuf, 87; Zümer, 53.) ifadesiyle formüle edilen ve umutsuzluða karþý tavýr belirlemeyi, düþüncesinin temeline oturtan umut dolu aydýnlýk çaðrýsýdýr. Kötülük ve zulmün sürekli olmadýðýný, mutlaka bir gün güneþin doðacaðýný, bedbinlikler, karamsarlýklar ve olumsuzluklarýn daðýlacaðýný muþtulayan bir duygu ve düþünce atmosferini oluþturma çabasýdýr. (Ali Akyüz, Yaþayan Kur’ân Hazreti Peygamber, Ensar Neþriyat, 17. Baský, Ýstanbul 2006, s. 113.) Peygamber Efendimiz, istikbalin Ýslam’ýn olduðu inancý içerisinde ve çevresine bu inancý yayarak, hidayet ve ýslahýn Allah’ýn elinde olduðunu bilerek vazifesini yaptý. O ümidini kaybetmeden en onulmaz sanýlan insanlarýn bile kalbini yoklamaya devam etti. Kabileler arasýnda teblið faaliyetini sürdürürken çoðu kez onlardan aldýðý cevap þu minvalde oluyordu: “Ey Muhammed! Artýk senin bizden ümidini kesme vaktin gelmedi mi?” Fakat o ümidini kesmeden doðru bildiði hakikatleri haykýrmaktan geri durmadý. (Ahmet Önkal, Resûlüllâh’ýn Ýslâm’a Da’vet Metodu, Kuzucular Ofset, 4. Baský, Konya 1987, s. 204.)

Mekke döneminde, her türlü zulüm ve iþkence altýnda inim inim inleyen Müslümanlara Hz. Peygamber, onlarýn þikâyetleri karþýsýnda sabýr tavsiye ediyor, önceki kavimlerden inananlarý vücutlarýnýn testere ile ikiye biçilmesi, demir taraklarla etlerinin kemiklerine kadar taranarak sýyrýlmasýnýn dinlerinden döndüremediðini beyanla duygulandýrýyor ve San’a’dan kalkan birisinin Hadramevt’e kadar hiçbir þeyden endiþe etmeksizin ve korkmaksýzýn gidebileceði bir þekilde dinin yayýlýp kemal bulacaðýný ifade ederek onlara ümit bahþediyor, fakat aceleci olmamalarý gerektiðini bildiriyordu. (Buhari, Menakýb 25, Ýkrah 1; Ebû Davûd, Cihad 97; Ýbn Hanbel, V, 109-111.)

Kureyþlilerin ve müþrik Araplarýn birleþerek Medine üzerine yürüdüðü haberi üzerine ashabý ile birlikte müdafaa için hendek kazma faaliyetine bizzat iþtirak eden Hz. Peygamber, düþmanýn gelivermesi endiþesi ile hummalý faaliyetler içindeydi. Kimi þahsiyetleri korku ve telaþ bürümüþken, açlýk ve yokluktan dolayý pek çok Müslüman, hatta bizzat Hz. Peygamber, karýnlarýna taþ baðlamýþlarken, güç bir durumda, iþçiler karþýsýna çýkan sert bir kayayý parçalamasý nedeniyle o, aþk ve þevk içerisinde tekbir getirerek yanýndakilere Kisra ve Kayser’in saraylarýnýn Ýslam topraklarý dahiline gireceðini müjdeleyip ümit bahþetmiþtir. (Ýbn Kesir, Ebu’l-Fidâ Ýsmail, el-Bidâye ve’n nihâye, 2. Baský, Beyrut 1977, c. IV, s. 99-103.) Müþrikler gelip hendek önünde karargâh kurduklarý, arkadan Yahudiler ihanet ederek büyük bir tehlike arzettikleri vakit, Müslümanlar iki ateþ arasýnda kaldýklarý zaman, bela, mihnet ve sýkýntý þiddetlendiði bir esnada, münafýklar; “Biz þu anda tuvalete bile gitmekten korkuyoruz, Muhammed de bize olmadýk þeyler vaat ediyor, hayalden bahsediyor.” demiþlerdi. Alaya almalarý ve küçük düþürmelerine raðmen Hz. Peygamber, ashabýna Cenab-ý Hakk’ýn onlarý bu güç durumdan mutlaka kurtaracaðýný, emniyet içinde Kâbe’yi tavaf edeceklerini ve Kâbe’nin anahtarýna Allah’ýn kendisini sahip kýlacaðýný, Kisra ve Kayser’in saltanatýnýn yýkýlarak hazinelerinin Allah yolunda infak edileceðini belirterek müjdelerde bulunuyor, ümit kaynaðý oluyordu. (Ýbn Kesir, Ebu’l-Fidâ Ýsmail, el-Bidâye ve’n-nihâye, 2. Baský, Beyrut 1977, c. IV, s. 104, 109.)

Ýmana çaðrýlan, günahlardan tövbe etmeye davet edilen insanlarda olduðu gibi, iman ve ameliyle olgunluk yolunda ilerlemeye çalýþan kimselerin de bu müjdelemeye ihtiyacý vardýr. Amellerinde ve hizmetlerinde daha iþtiyaklý olmalarý için, sevinebilecekleri güzel haberleri duymalarý gerekmektedir. Bu sebeple Sevgili Peygamberimiz, zaman zaman ashabýný cennetle  Müjdelemiþtir. Cennetle müjdelenen ve Aþere-i Mübeþþere diye tabir edilen on sahabe meþhurdur. Peygamber Efendimiz’in müjdelemesi sadece bu on kiþi ile sýnýrlý kalmamýþ, bunlardan baþka daha pek çok sahabeyi ve bazý güzel amellerde bulunan ümmetini de cennetle tebþir etmiþtir.

Bununla birlikte o, insanlarý ibadetlerden alýkoyacak ve gevþemelerine sebebiyet verecek yaklaþýmlara fýrsat vermemiþtir. Allah’ýn rahmet ve maðfiretini öne sürerek þeytanýn insanlarý aldatmasýna müsaade etmemiþtir. O denge ve itidali elden býrakmamýþ, muhatabýnýn durumuna göre hareket etmiþtir. Ýçinde yaþadýðý toplumun sosyo-kültürel dinamikleriyle iç içe olan Hz.Peygamber, kýrmadan, dökmeden, en iyi üslupla davetini sunmuþtur. Gece gündüz demeden gerçekleri insanlara anlatan bir fedakârlýk ve muhataplarýnýn direncinin kendi baþlarýna açacaðý musibetleri tahayyül ettikçe üzüntülerinden kendini paralayan bir diðerkâmlýkla ama hiç çekinmeden kimliðini, tavrýný ve duruþunu sergileyen bir erdemin sahibi olmuþ, yanlýþ algý ve anlayýþlarýn doðruya tahvili için çaba sarf etmiþtir. (Akyüz, Yaþayan Kur’ân, s. 54.) 

Peygamber Efendimiz’in tebliði, bir aydýnlanma ve aydýnlatma çaðrýsýdýr. Mutluluðu paylaþma erdemidir. Baþkalarýna da mutluluk taþýma diðer kâmlýðýdýr. Kararlýlýðý sonuna kadar sürdürme, mutsuzluðu sona erdirme, umudun düþmaný olan karamsarlýðý sürgüne gönderme mücadelesidir.

Yüzünde tebessüm, sözünde nezaket, davranýþlarýnda zarafet, görüþünde isabet, bakýþýnda firaset, gönlünde merhamet, lisanýnda letafet, dilinde hakikat, ifadesinde fesahat ve belagat vardý. O güler yüzlü ve tatlý sözlüydü. Kimseye kötü muamele etmez, kimsenin sözünü kesmez, nazik ve mütevazý davranýrdý; ehlibeytine, kendisine hizmet eden hizmetkârlarýna ve ashab-ý kirama iyi ve güzel davrandýðý gibi, diðer insanlara da ince/zarif/nazik ve lütuf ile muamele ederdi. (Akyüz, Yaþayan Kur’ân, s. 113.)

 

Bu yazý 2836 defa okunmuþtur...

Yorum Ekle

Yazdýr

YORUM LÝSTESÝ

KATEGORÝDEKÝ DÝÐER HABERLER

n

12/02/2024 - 10:58 ÜMMET OLMAK

n

27/11/2023 - 09:29 ÝMAN VE SAMÝMÝYET

n

08/08/2022 - 10:21 ÝSLAM’IN ASLÝ KAYNAKLARINI DOÐRU ANLAMANIN YÖNTEMÝ ÜZERÝNE

n

04/10/2021 - 11:28 KÖTÜLÜKLERDEN ALIKOYAN NAMAZ HANGÝ NAMAZDIR?

n

24/05/2021 - 03:53 GERÇEK KIYMET ÖLÇÜSÜ:  SALÝH VE BAKÝ AMEL

n

05/04/2021 - 08:34 FELSEFENÝN ÇALDIÐI ÝNSANLAR

n

08/03/2021 - 11:02 TEVHÝDDEN HÝDAYETE  NEBEVÝ RÝSALET

n

12/01/2021 - 11:25 ÝÞTE TOPLUMUMUZUN HÂLÝ BU

n

06/10/2020 - 02:15 PEYGAMBER EFENDÝMÝZÝN HÝCRET YOLCULUÐU

n

06/10/2020 - 11:27 ÞEHÝTLER ÖLMEZ!

n

31/08/2020 - 04:09 SONUÇLARI ÝTÝBARIYLA ÝSTÝÐFAR VE TÖVBE / Dr. Abdülkadir ERKUT

n

06/07/2020 - 09:49 GENÇLÝK NEREYE GÝDÝYOR? / Abdülhamit Kahraman

n

25/06/2020 - 10:51 ÞÝMDÝ TAM ZAMANI / Abdülhamit Kahraman

n

18/05/2020 - 12:33 CÂMÝLER KAPATILDI  CUMALAR KALDIRILDI AMA.. / Abdülhamit Kahraman

n

23/04/2020 - 04:29 RAMAZANDA HAYATIN VE ÖLÜMÜN MUHASEBESÝNÝ YAPMAK / Dr. Muhlis AKAR 

n

23/04/2020 - 02:47 ÞEHR-Ý RAMAZAN VE SORUMLULUK BÝLÝNCÝ / Prof. Dr. Ramazan ALTINTAÞ

n

06/04/2020 - 10:26 HER HÂLÝMÝZE ÞÜKREDEBÝLMEK / Dr. Lamia LEVENT ABUL

n

30/03/2020 - 10:30 KULLUÐUN EN GÜZEL KIVAMI: ÝHSAN / Prof. Dr. Safi ARPAGUÞ

n

16/12/2019 - 10:13 HZ. PEYGAMBER (S.A.S.) DÖNEMÝNDE ÝLÝM / Prof. Dr. Þakir GÖZÜTOK

n

30/08/2019 - 10:56 HARAMDAN HELALE HÝCRET ETMEK

n

29/08/2019 - 02:59 ZÝKÝR: KALPLERÝ DÝRÝLTEN ÝKSÝR

n

17/12/2018 - 01:05 ALLAH’A YÖNELÝÞ BÝLÝNCÝNÝ TAZELEME: TÖVBE

n

17/12/2018 - 12:56 MANEVÝ ARINMA: TÖVBE

n

19/11/2018 - 10:47 Ýnancý kuþanan gençler

n

19/11/2018 - 10:42 Hz. Peygamberi Gençlere Anlatabilmek

n

17/10/2018 - 03:38 Mescitlerde Namaz Kýlmak ve Takva Sahibi Ýmam Olmak

n

30/03/2018 - 12:31 DEÝZMÝ VE ATEÝZMÝ BESLEYEN ÖNEMLÝ BÝR FAKTÖR ÝBADETSÝZLÝ

n

29/03/2018 - 12:11 MÜSLÜMANLARIN ÝLK KIBLESÝ MESCÝD-Ý AKSA VE MÜBAREK ÞEHÝR KUDÜS

n

04/01/2018 - 10:52 NEFÝS ÝLE MÜCADELE CÝHAD-I EKBER

n

03/01/2018 - 11:14 DÝNÎ TEBLÝÐDE DÝL VE ÜSLUP NASIL OLMALIDIR?

n

14/11/2017 - 11:22 HZ. PEYGAMBER’Ý GÜNÜMÜZ ÝNSANINA DOÐRU ANLATMAK

n

02/10/2017 - 04:02 ÝNSAN ONURU VE ALLAH’A KULLUK

n

02/10/2017 - 03:31 ASIL DÝN AÞIRI YORUM

n

02/10/2017 - 03:08 DÝN GÜVENLÝÐÝ BAÐLAMINDA DÝNÝN DOÐRU ANLAÞILMASI VE YORUMLANMASI

n

19/08/2017 - 09:04 Kurban ya da Baþýndan Serçe Geçen Bir Çocuktur  ÝSMAÝL

n

12/07/2017 - 10:42 ÝNSANLIÐA KARÞI EN BÜYÜK GÜNAH:  FÝTNE

n

13/06/2017 - 12:14 RAMAZAN MEKTEBÝ

n

13/06/2017 - 12:07 EMANET AHLAKI

n

13/06/2017 - 11:59 RAMAZAN MEDENÝYETÝ

n

19/04/2017 - 03:16 HZ. PEYGAMBER VE GÜVEN TOPLUMU: DARU'S-SELAM

n

28/03/2017 - 02:41 SANAL DÜNYA VE  DEÐÝÞEN MAHREMÝYET

n

17/02/2017 - 03:17 PARALEL DÝNLERÝ KÝMLER SEVER

n

17/02/2017 - 12:40 “HADÝS ÝLMÝ”NÝN ÝSLÂMÎ ÝLÝMLER ARASINDAKÝ YERÝ

n

13/02/2017 - 12:17 KALPLERÝNDE MARAZ BULUNANLAR: MÜNAFIKLAR

n

01/02/2017 - 11:12 TEFRÝKAYA DÜÞENLER GÝBÝ OLMAYIN

n

29/12/2016 - 10:25 BÝR GÜVEN ABÝDESÝ:  Muhammedü’l-Emin

n

19/12/2016 - 04:10 Fitne ve Fesadýn Baþka Bir Versiyonu: ÝFTÝRA VE SUÇLAMA

n

18/10/2016 - 11:53 Bir Mektep Olarak CAMÝ

n

26/09/2016 - 11:04 Peygambersiz Ýslam Söylemi

n

22/09/2016 - 12:08 VÝCDANIMIZIN "Selfie"SÝNÝ ÇEKEBÝLÝR MÝYÝZ ?

n

21/09/2016 - 02:57 Boþ Vakit mi Dediniz?

n

10/08/2016 - 01:00 RASULULLAH (S.A.S.) BÖYLE BUYURDU

n

10/08/2016 - 12:44 Narsisistik Kiþilik

n

14/06/2016 - 11:32 Ramazanda Gönülden Tevhidi Yaþamak

n

06/06/2016 - 02:55 Kur’an Ýkliminde Ýyiliklerle Dinamik Bir Hayat Ýnþasý

n

02/06/2016 - 04:44 Ramazan ve iYiLiK

n

02/05/2016 - 12:25 HZ. PEYGAMBER’ÝN MESAJINI DOÐRU ANLAMAK

n

08/04/2016 - 03:14 Yoðunlaþmýþ Ýbadet Mevsimi: “Üç Aylar”

n

24/03/2016 - 10:35 DUANIZ OLMASA

n

24/03/2016 - 10:31 SAHÂBE’NÝN PEYGAMBER SEVGÝSÝ

n

01/02/2016 - 11:48 ZÂLÝME HAKKI SÖYLEMEK

n

19/01/2016 - 04:35 ZOR ZAMANDA Müslüman Olmak

n

18/01/2016 - 02:04 Huzurda Huþu ile Durmak

n

18/01/2016 - 01:22 Alný Secdeye Varan Simalar

n

14/12/2015 - 11:41 HZ. ALÝ (Ö: 40/660)’NÝN KUR’AN-I KERÝM ANLAYIÞI

n

01/12/2015 - 02:21 SAHÂBE’NÝN PEYGAMBER SEVGÝSÝ

n

26/11/2015 - 02:10 Namaz: Divan-ý Ýlahîde Durup Tevhide Ermektir

n

19/11/2015 - 03:13 Kur’an ve Sünnet Perspektifinden Bilgi AHlAKI

n

19/11/2015 - 03:11 Ýlim, Marifet ve Hikmet Ýliþkisi

n

22/10/2015 - 12:39 Söz mü Sükût mu?

n

09/10/2015 - 02:23 Haccýn Evrensel Boyutu

n

07/09/2015 - 04:20   KURBAN

n

07/09/2015 - 04:14 Mescitler Arasýnda Mescid-i Aksa’ya Dair

n

06/07/2015 - 12:25 SADAKA-Ý FITIR

n

06/07/2015 - 12:23 TERAVÝH NAMAZI

n

23/06/2015 - 03:48 Þeytanýn Telkini VESVESE

n

19/06/2015 - 04:50 RAMAZAN

n

15/06/2015 - 06:11 Kardeþlik ve Dostluða Açýlan Pencere SELAM

n

15/06/2015 - 03:24 Vücutta Dolaþan Sinsi Düþman: Þeytan

n

12/06/2015 - 03:38 Ýnsanýn Temel Bir Zaafý

n

12/06/2015 - 03:07 Mültecilere Hicret Yurdu            ya da Muhacire Ensar Olmak

n

06/05/2015 - 02:27 DERÝN BÝR MUHALEFET

n

27/04/2015 - 12:31 Merhameti Kuþanmak

n

27/04/2015 - 12:30 Þiddet Karþýsýnda rahmet Peygamberi 

n

17/01/2015 - 04:13 HADÝSLERÝN DOÐRU ANLAÞILMASINDA VE YORUMLANMASINDA TAKÝP EDÝLECEK YÖNTEM

n

23/12/2014 - 04:13 Müslümanýn Varlýkla Ýmtihaný

n

23/12/2014 - 04:12 Ýslami Bakýþla Varlýk ve Servet Algýmýz

n

16/12/2014 - 02:50 SÜNNET VAHÝY ÝLÝÞKÝSÝ

n

27/10/2014 - 03:06 Sabýr-Sâbir

n

24/10/2014 - 04:08 Hz. Peygamber ve Genç Sahabiler

n

24/10/2014 - 03:59 Okunmasý Gerekenler (12)

n

24/10/2014 - 03:53 Ýslam’ýn Gençlik Tasavvuru

n

04/07/2014 - 03:29 BORÇ ve KARZ-I HASEN

n

30/06/2014 - 04:46 Ramazan Ýklimi ve Helal Kazanç Bilinci

n

09/06/2014 - 11:33 ATÂLETÝ TATÝL ZANNETMEK

n

05/05/2014 - 02:42 HZ. PEYGAMBER (S.A.S.)’ÝN ADÂLET ANLAYIÞI

n

09/04/2014 - 02:07 BÝR YÖNETÝCÝ OLARAK RASULULLAH

n

21/03/2014 - 04:40 Allah’ýn Korumasýný Hak Etmenin Yolu: Sabah Namazý

n

10/02/2014 - 02:47 Deðerini Bilemediðimiz Ýki Eþsiz Nimet: Saðlýk ve Boþ Zaman

n

04/10/2013 - 05:02 “Hakikat”in Nihai Temsilcisi:  Hz. Muhammed (s.a.s.) 
 

Site Ýçi Arama

17 Sevvâl 1445 |  26.04.2024

Bir Ayet

Bismillahirramanirrahim

De ki: 'Göklerden ve yerden sizlere rýzýk veren kimdir? Kulaklara ve gözlere malik olan kimdir? Diriyi ölüden çýkaran ve ölüyü diriden çýkaran kimdir?
Ve iþleri evirip-çeviren kimdir? Onlar: 'Allah' diyeceklerdir.
Öyleyse de ki: 'Peki siz yine de sakýnmayacak (takvalý olmayacak) mýsýnýz?



( Yunus Suresi - 31)

Bir Hadis

Allah Rasulü (s.a.v.) þöyle buyurmuþtur:

“Kolaylaþtýrýnýz, güçleþtirmeyiniz,
müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz.”

Buharî, “Ýlim”, 11; Müslim, “Cihad”, 6

Bir Dua

“Allah’ým! Beni baðýþla, bana hidayet nasip eyle, bana rýzýk ver, beni afiyette daim eyle ve bana merhamet et.”

(Müslim, Zikir ve Duâ, 35)

Hikmetli Söz

Tohum saç, bitmezse toprak utansýn! Hedefe varmayan mýzrak utansýn! Hey gidi küheylan, koþmana bak sen! Çatlarsan, doðuran kýsrak utansýn! ... Ölümden ilerde varýþ dediðin, Geride ne varsa býrak utansýn!


Canlý yayýn

Ýslam Ansiklopedisi

  Tasarým : Networkbil.NET

@2008 kuraniterbiye.Com